Bestuur Kinderopvang

Stichting Istia

Vanaf 1 januari 2015 is Vrije School Brabant op gegaan in Stichting Pallas, een organisatie waar 16 scholen uit midden en zuid Nederland bij aangesloten zijn. De activiteiten van Stichting Opvang Vrije School Brabant zijn per 1 januari overgedragen aan Stichting Istia. Stichting Istia is een antroposofische kinderopvangorganisatie, nauw verbonden aan Stichting Pallas. Doelstelling van Stichting Pallas is de instandhouding en ontwikkeling van Vrije school onderwijs. De doelstelling van Stichting Istia is de instandhouding en ontwikkeling van de kinderopvang op antroposofische grondslag.

Antroposofie is te omschrijven als: het je bewust willen worden wat mens zijn is. De antroposofie gaat er vanuit dat de mens; het jonge kind, een denkend, voelend en handelend wezen is. Er wordt gestreefd naar een evenwichtige ontwikkeling op het gebied van denken (intelligentie), voelen (hart) en willen (hand). Zo ontwikkelt het (kleine) kind op een waardevolle manier zijn of haar mens zijn, waardoor het leert om op een stevige en prettige manier in het leven te staan.

Binnen de Griekse mythologie is Hestia of Istia, de godin van huis en haard, oorspronkelijk de godin van de natuur en de aarde, als vaste troon waarop de Olympische goden hun eeuwige woningen hebben gebouwd en die als het ware de haard is van het heelal waarboven het vuur van de ether brandt.
Stichting Istia streeft ernaar dat de Kleine Prins en Peroniek voor kinderen, ouders en medewerkers een tweede huis mag zijn, een plek waar iedereen zich welkom, geborgen en thuis voelt.

Contactgegevens Istia:
Stichting Istia
Bronkhorstsingel 9
5403 NA . Uden
06-17562008
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Leidinggevende opvang: Mw. K. Holtermans

Met vriendelijke groet,
Annie Storm,
directrice Stichting Istia

Kinderdagverblijf De Kleine Prins

plakkenIn een huiselijke sfeer opgroeien onder de hoede van een vaste leidster. Voor kinderen van 0 tot 4 jaar.
Lees meer

Peutergroepen De Kleine Prins

tekenenSamen spelen in een rustige en harmonische omgeving. Voor kinderen van 2 jaar en 3 maanden tot 4 jaar.
Lees meer

Buitenschoolse opvang Peronniek

buitenschoolse-opvang Kinderen van 4 tot 13 jaar kunnen na schooltijd spelen in een huiselijke en stimulerende omgeving.
Lees meer