Weekbericht nr. 32, 11-14 juli

Printen
--
Nieuwsbrief n°32
24 februari 2020
Voorbeeld-nieuwsbrief-Janne-banner
--
AGENDA
Woensdag 12 juli ouderreceptie Nel de Winter 13:15-14:40 uur
Woensdag 12 juli bijzondere pedagogische vergadering en feest afscheid klas 6
Donderdag 13 juli afscheid oudste kleuters
Vrijdag 14 juli zaalprogramma en getuigschriftenuitreiking 8:45-11:30 uur
Vrijdag 14 juli ouderreceptie Jack Verhulst 11:30 uur
Maandag 17 juli t/m 25 augustus zomervakantie 
--

Afscheid nemen is met zachte vingers, wat voorbij is dichtdoen en verpakken in de goede gedachten der herinnering. -
Onbekend  Beste ouders, collega's en belangstellenden,
Het is zover, het laatste weekbericht van dit schooljaar.
We wensen iedereen een hele mooie, fijne zomervakantie. Tot in het nieuwe schooljaar!
Nelleke van Meijl-Tielens
  

Bedankt juf Nel en meester Jack

Nu is het dan echt zover: juf Nel en meester Jack zijn deze week nog bij ons op school maar daarna zullen ze allebei een andere fase in hun leven ingaan.

Meester Jack heeft 40 jaar op de Vrije School Brabant gewerkt en was ook 40 jaar leerkracht. Dat is een hele lange tijd. Hij was er al toen de school nog in een pioniersfase verkeerde. Hij werkte op verschillende locaties en sinds de onderbouw uitsluitend op de Nuenenseweg gevestigd is, heeft hij hier ook gewerkt. Wat heeft hij veel kinderen mogen begeleiden! In het begin waren de leerlingen acht jaar bij hem in de klas. Later werd dat zeven jaar of zes jaar en nu nog twee jaar. Maar altijd was hij er voor ze. Hoeveel periodes heeft hij gegeven, hoeveel schriften heeft hij nagekeken, hoeveel toneelstukken heeft hij geschreven en ingestudeerd? Wie heeft hij leren schrijven, lezen en rekenen? En hoeveel getuigschriften zijn dat in al die jaren. Als we de hele lijst zouden opschrijven van wat hij allemaal gedaan heeft dan is dit weekbericht wel heel erg lang. Voor de ouders waren er de inspirerende ouderavonden en de vele gesprekken waar hij dan samen zat voor hun kinderen. En dan mogen we ook zeker niet vergeten dat hij een collega is die er (bijna) altijd was en waar wij veel van geleerd hebben. Waar we met veel plezier de kerstspelen mee gespeeld hebben en met wie we veel hebben vergaderd. Ook hier is de lijst lang in zoveel jaar, maar wat we zeker weten, is dat meester Jack, onze collega Jack stond voor de Vrije School en precies wist waarom hij ooit hiervoor gekozen had. Maar hij gaat nu dingen doen die hij al lang wilde doen maar waar nooit genoeg tijd voor was. En we hopen dat hij daar nog heel lang mee door kan gaan. We wensen hem een fijne tijd samen met zijn familie.

Juf Nel was dan niet zo lang op onze school maar al wel net zo lang in het onderwijs. Maar het lijkt wel of zij altijd op onze Brabantse school heeft gewerkt. Misschien was het geen werken maar een missie. Een missie voor het kleine kind. Juf Nel is een echte kleuterjuf die heel precies weet wat het kleine kind nodig heeft en daar dan ook voor staat. En dat waarderen we enorm. Ook haar zullen we als juf, gesprekspartner en zeker als collega missen, maar we gunnen haar dat ze nu tijd heeft om te genieten van vrije tijd samen met haar man en familie.

Juf Nel en meester Jack: hartelijk dank dat jullie de juf of meester waren voor de kinderen en voor hun ouders, maar vooral dat jullie onze collega's waren.

Recepties
Wilt u juf Nel nog een hand schudden dan kan dat op woensdag 12 juli van 13.15  tot 14.00 uur in de kleuteraula.

En wilt u meester Jack nog gedag zeggen dan kan dat op vrijdag 14 juli rond 11:30 uur na de getuigschriftenuitreiking in zijn klas.
Zie ook de uitnodigingen in de bijlagen.

En uiteraard zijn ze bij de schoolviering op vrijdag in de gymzaal.
Op donderdag is er voor hen een officiële receptie georganiseerd voor genodigden.
Namens alle collega's, Elly Castelijns

vooruitblik

In de bijlage een brief met een vooruitblik op komend schooljaar 2017-2018.
Ray Kusters
 

bibliotheekboeken

Het schooljaar is bijna voorbij en er is veel gebruik gemaakt van de bibliotheek. Fijn dat de kinderen veel lezen. Voor hun taalontwikkeling is dat goed en het is belangrijk om dit ook in de vakantie vol te houden. Wat waren we blij dat de vrijwilligsters er iedere week waren.
Hartelijk dank aan Anneberthe, Anita, Astrid, Marijke en Tineke.

De kinderen van klas 1 t/m 5 hebben 4 boeken mogen lenen om in de vakantie te kunnen lenen.
We vertrouwen er op dat deze na de vakantie allemaal weer op tijd en netjes terug komen zodat iedereen van de mooie boeken kan blijven genieten.
Elly Castelijns, namens de schoolbibliotheek
 

metselwerk klas 3

Klas 3 is enthousiast bezig geweest met het ambacht metselen. Onder leiding van de opa en vader van Stan hebben ze deze mooie bogen gemetseld.


 

zandbouwwerk kleuterklasEen aantal kleuters uit de kleuterklas van juf Nel gingen met de zandtafel aan de slag en maakte dit zandbouwwerk.

 

impressie Sint Jan 

Voor u gelezen

Beste ouders, onlangs werd ik op bijgevoegd artikel geattendeerd door een van onze ouders. De inhoud wil ik graag met u delen. De schrijver Michaela Glöckler is antroposofisch kinderarts. Haar vader, Helmut von Kügelgen, maar ook zij heeft hier in Eindhoven op school meerdere keren een lezing of aantal studiedagen verzorgd.
Zie de bijlage.
Ray Kusters
 

Extern bericht: summerschool Bibliotheek Eindhoven

In samenwerking met Natlab, Plaza Futura en Architectuurlessen organiseert de Bibliotheek in de laatste vakantieweek een summerschool op Strijp-S.

Het wordt een superleuke week waarbij kids op verschillende locaties allerlei workshops gaan doen in het Microlab, Natlab, MU, Boulder Gym, Broeinest etc.

Kinderen van 7-12 jaar kunnen meedoen. Per dag kunnen ze zich hiervoor aanmelden. De kosten bedragen slechts €12,50 per dag incl. lunch, drinken en snacks.
Zie de flyer in de bijlage.

Bibliotheek Eindhoven
 

--
VOORUITZICHT
Maandag 28 augustus eerste schooldag, zie de eerdere berichten (ook per mail)hierover
--
---
Powered by AcyMailing
Bijlagen
voor_u_gelezen_glockler.pdf
uitnodiging_afscheid_nel_de_winter.pdf
uitnodiging_afscheidsreceptie_jack_verhulst.pdf
weet_ik_veel__a5_flyer_14_juni_4.pdf
20170711brief_vooruitblik_schooljaar_2017_2018.pdf