Weekbericht nr. 11, 25 nov - 2 dec

Printen
--
Nieuwsbrief n°11
24 februari 2020
Voorbeeld-nieuwsbrief-Janne-banner
--
AGENDA
Zondag 27 november adventstuin klas 1 16:15 uur
Maandag 28 november adventstuin kleuters (zonder ouders)
Maandag 28 november 1e adventsviering 8:45 uur, ouders welkom
Maandag 28 november ouderavond klas 5 20:00 uur
Woensdag 30 november spreekuur JGW-er 12:30-13:30 uur
Woensdag 30 november lezing De kunst van het opvoeden anno 2017-J. v.Dongen
Donderdag  1 december ouderavond klas 6 20:00 uur
--


Alle sprookjes hebben dit met elkaar gemeen, dat zij zich bezighouden met het verlangen en niet met de vervulling. - Godfried BomansBeste ouders, collega's en belangstellenden,
In dit weekbericht het begin van een nieuwe rubriek "voor u gelezen"! Verder praktische informatie over de adventstuin, berichten uit klas 1 en de kleuterklas en een verzoek vanuit de kinderopvang over afmelden.
Fijn weekend!
Nelleke van Meij-Tielens
 

adventstuin

Op zondag 27 november vindt de adventstuin voor klas 1 plaats. De kinderen worden om 16:15 uur met hun ouders verwacht. De kinderen in de klas en de ouders in de kleuteraula.
Gezien het bijzondere karakter van deze bijeenkomst, waarbij stilte en aandacht nodig is, vragen we u vriendelijk voor jongere broertjes/zusjes oppas te regelen.
De kleuters lopen de adventstuin op maandag 29 november. Zij doen dit in klassenverband enkel in de aanwezigheid van hun juf en klassenouders.

Let op! Houdt u a.u.b. rekening met kleding en de haren(vast) i.v.m. brandgevaar.
 

Dinsdagmiddag in het bos

De eerste klas gaat iedere dinsdagmiddag naar het bos. We maken een flinke wandeling en spelen op de open plek. Soms bouwen we een hut en altijd zijn er wel bomenklimmers. De kinderen zien het bos met het jaargetijde mee veranderen. Zeker omdat we vaste routes lopen. Zo merkten we vandaag dat het moeilijker is om je te verstoppen nu het blad van bomen en struiken verdwenen is.

Vandaag was er naast een moeder ook begeleiding van zesdeklassers.

Een prettige constatering is dat het iedere dinsdag nog droog is geweest. Dat is toch bijzonder!
Elly Castelijns, leerkracht klas 1

lezing

Woensdag 30 november a.s. zal niet een van dertien in een dozijn zijn.  Ik weet jullie nu al te verklappen dat Joep meer meeneemt dan enkel zijn weten over opvoeden anno 2017 en de samenhang der planeten, maar dat hij ook letterlijk ruimte neemt en nodig heeft om dit zichtbaar te maken. Mis het alleen daarom al niet.Woensdag 30 november 20:00 uur

De “in beweging” groep
 

p(r)ietpraat uit de kleuterklas

In de kleuterklas ontstond een gesprekje over de kleding van Zwarte Piet en nadat we hadden vastgesteld dat de broek van Piet behalve "Pietenbroek" ook een "pofbroek" genoemd kan worden, kwam de muts van Pieterbaas aan bod. Ja, hoe noem je die eigenlijk? "Pietenmuts"? "Nee hoor, zei één van de kinderen, dat is natuurlijk een plofmuts".
Nel de Winter, kleuterjuf
 

Afmelden dagopvang

De opvang groeit. Dat is een goed teken. Echter, voor ouders die soms extra opvang nodig hebben, moet ik helaas vaker het verzoek afwijzen.
Om alle ouders tóch zoveel mogelijk te helpen met opvang, vraag ik u vriendelijk doch dringend, om uw kind op tijd af te melden zodra u weet dat hij/zij niet zal komen. Zo kan ik een andere ouder weer blij maken met een plaatsje. Vooral in de vakanties zoals de komende kerstvakantie, is het heel fijn als u tijdig doorgeeft of uw kind al dan niet komt.

Dus, mocht u nu al weten dat u vrij bent tijdens de kerstvakantie, meld uw kindje dan bij mij af, dan kan ik een andere ouder die extra wil/moet werken, blij maken.
Zo helpen we elkaar de winter door!;-)

Kris Holtermans, leidinggevende opvang
 

BSO vakantieopvang

De BSO vakantieopvang is geopend op dinsdag 3 januari en donderdag 5 januari van 8.30 tot 17.30 uur.

(In de eerste week van de kerstvakantie op dinsdag 27 december en donderdag 29 december is er géén BSO vakantieopvang!)
Kris Holtermans, leidinggevende kinderopvang
 

VOOR U GELEZEN!

Beste ouders,
regelmatig tref ik of een van mijn collega's een artikel aan dat voor ons als opvoeders het lezen waard is. Vaak ligt zo'n artikel dan een tijdje in de lerarenkamer op tafel en met een beetje gelukt hangt het enige weken op het prikbord boven de koffiemachine. De inhoud van die schrijfsels is vaak boeiend of interessant. Wij kunnen er zelfs van leren! Soms wordt er ons zelfs een spiegel voorgehouden.

Om u deelgenoot te laten zijn van wat er zoal gepubliceerd wordt wil ik graag een nieuwe rubriek in het weekbericht openen: VOOR U GELEZEN! , waar eenieder die een onderwerp vindt van ongeveer twee A4tjes kan vragen om dit te publiceren via het weekbericht.
Uw verzoek kunt u richten aan n.vanmeijl@spildesterren.
Voor nu voor u, uit de bijlage van de Volkskrant, van 22 oktober: BIG MOTHER. Lees het.

Ray Kusters
 

Extern bericht: novalis college pietenactie

De 11-de klassers van het Novalis College doen een Pietenactie. Het geld komt ten goede aan hun eindreis volgend jaar. Voor meer informatie klik hier.
 

--
VOORUITZICHT
Maandag 5 december ontvangst Sint Nicolaas op het schoolplein 8:30 uur
Maandag 5 december tweede adventsviering en Sinterklaasviering 8:45 uur ouders welkom
Woensdag 7 december spreekuur JGW-er 12:30-13:30 uur
--
---
Powered by AcyMailing
Bijlagen
20161125bijlage_big_mother.pdf