Weekbericht nr. 10, 18-25 nov

Printen
--
Nieuwsbrief n°10
01 juni 2020
Voorbeeld-nieuwsbrief-Janne-banner
--
AGENDA
Dinsdag 22 november ouderavond klas 4 20:00 uur
Woensdag 23 november dreumesinloopochtend 9:00-11:00 uur
Woensdag 23 november spreekuur JGW-er 12:30-13:30 uur
Woensdag 23 november oudercursus 18:45 uur blok 1, 20:00 uur blok 2
Zondag 27 november adventstuin klas 1
--


Het schenken van geld getuigt van gulheid; het schenken van tijd getuigt van liefde.-Ninon de Lenclos


Beste ouders, collega's en belangstellenden,
Deze week nieuws over winnaars! Verder een toelichting over de personele bezetting, aandacht voor goed gedrag omtrent mobiel gebruik, praktische berichten van de kinderopvang en nogmaals aandacht voor de lezing.
Fijn weekend!
Nelleke van Meijl-Tielens
 

Bezetting

Beste ouders, u zult het vast niet zijn ontgaan dat er de afgelopen tijd enige wisselingen zijn geweest in de vrouw of man voor de klas.

Juf Claudia's gezondheid laat haar tijdelijk in de steek, zodat even afstand is genomen om goed te herstellen. Dat heeft er toe geleid dat ik juf Wilmi en juf Ans tijdelijk even heb moeten “terugroepen”. Volgende week start Mira Spelbrink in de kleuterklas van juf Coby, zij zal Claudia vervangen. Wilmi vervangt eerst nog juf Tasja aanstaande vrijdag en daarna zal ze op vrijdag Claudia vervangen in de klas van Nel.

In klas 3 heeft Sanne een maand even alleen gestaan, maar nu is Lisanne gelukkig weer hersteld. Compliment voor Sanne want alles is gewoon doorgegaan! In klas 1 werd Lisanne vervangen door Bechena.

Vanaf heden richt Adri zijn aandacht meer op zijn IB-werkzaamheden. Dat betekent voor klas 6 dat ze meer les van juf Ingrid krijgen en gym van meester Joost.

Als team zorgen we er voor om de lessen zoveel mogelijk doorgang te laten vinden. Dat lukt ons aardig. Een pluim voor het gehele team, bij deze, is hier dan ook op zijn plaats.

Ray Kusters
 

Mobiel gebruik

Mobiele telefoontjes zijn tegenwoordig niet meer weg te denken. Toch zijn er duidelijke regels voor de leerlingen. Zij mogen deze niet hanteren op school of op het schoolterrein, tenzij er toestemming is gegeven door een leerkracht. Lukt dat niet dan wordt deze ingenomen.

Voor ons als volwassenen staan er niet 1 2 3 regels op papier, maar ook hier geldt, goed voorbeeld doet goed volgen. Aan u dan ook de vraag het gebruik hier op school zoveel mogelijk te beperken.
Alvast dank voor uw begrip en medewerking,

Ray Kusters
 

voorleeskampioen

In de Kinderboekenweek werd er voor de klassen vier, vijf en zes een voorleeswedstrijd georganiseerd. Door middel van klassenvoorrondes kwamen in totaal zes leerlingen in aanmerking voor een plekje in de finale. Deze finale vond plaats op vrijdag 7 oktober j.l. in de kleuteraula.
Onder het oog van de strenge, doch rechtvaardige jury, bestaande uit juf Sanne, juf Annie en juf Marjolein deden de gekwalificeerde kinderen hun stinkende best. De voorleesdeelnemers waren Kyra, Sterre (beiden klas vier), Nonie, Mila (beiden klas vijf) Jade en Matthies (beiden klas zes).  Na een overlegpauze van ruim een kwartier benoemden de jury Nonie tot nummer drie, Jade tot nummer twee en Mila ging er met de winst vandoor. Mila kwalificeerde zich met haar winst voor de volgende ronde die half januari in de bibliotheek van Eindhoven wordt georganiseerd. In deze ronde neemt ze het op tegen voorleeskampioenen van andere scholen. Wordt vervolgd…
Joost Aben, meester klas 5
 

voetbaltoornooi

Op woensdag 2 november hebben jongens uit klas vijf en zes mee gedaan aan het Cruyff voetbaltoernooi .
Wij als team moesten tegen andere scholen strijden die zich ook hadden opgegeven bij het toernooi .
Ons team had natuurlijk ook een coach, de vader van Morgan (klas 6) en Joy (klas 5): Paul. Van tevoren hadden wij als team met Paul 2 keer getraind.
Maar dat bleek niet genoeg te zijn want op het toernooi hadden we alles verloren en nog niet eens 1 doelpunt gemaakt. Maar op het einde maakte iets alles goed  namelijk dit :
Na elke wedstrijd kwam er iemand naar je team toe en dan kon je kiezen of de tegenstander respectvol was of niet en daarvoor kreeg jouw team punten en wij kregen daarvoor de meeste punten. Hierdoor hadden wij de RespectAward gewonnen, dat maakte dus alles goed, want daar zijn wij super trots op. En als klapper op de vuurpijl worden wij ook beloond met een echte PSV bal met daarop de handtekeningen van alle PSV spelers.
In het voorjaar mogen wij mee doen in de stadsfinale.
Daar gaan we weer flink voor trainen samen met onze coach.
Ook had de Landmacht een stormbaan gemaakt. Daar waren wij de snelste in en dus de beste.
Het was een super leuk toernooi.
Mathies (klas 6)
 

lezing opvoeden anno 2017

Op woensdag 30  november is de eerst volgende lezing over opvoeden anno 2017 door de heer Joep van Dongen. De leerkracht verbonden aan het Novaliscollege heeft zich in het bijzonder bezig gehouden met dit vraagstuk en weet als geen ander veel vertellen over dit onderwerp en over de planeten.

Zie hiernaast en in de bijlage.

Let op: in tegenstelling tot wat op de posters staat, zijn de kosten voor de lezing niet €10,-, maar €5,-

Groep "in beweging"
 

Opvang op 23 december en bso vakantieopvang

De school is op vrijdag 23 december gesloten.
De opvang is echter geopend, de peutergroepen én de BSO.
Mocht u uw kind niet laten komen, wilt u dan zo vriendelijk zijn uw kind af te melden via het verzoekensysteem Kdvnet?
Of anders doorgeven via de mail aan Kris Holtermans. Dan kunnen wij inspelen op de bezetting van het personeel.
Bij voorbaat dank!

De BSO vakantie opvang is geopend op dinsdag 3 januari en donderdag 5 januari van 8.30 tot 17.30 uur.
(In de eerste week van de kerstvakantie op dinsdag 27 december en donderdag 29 december is er géén BSO vakantie opvang!)

Kris Holtermans, leidinggevende kinderopvang
 

brengen voorschoolse opvang

Voor ouders die hun kleuters naar onze voorschoolse opvang brengen, vraag ik vriendelijk uw medewerking voor het volgende:
Wilt u vanaf aanstaande maandag 21 november, uw kind alvast bij de betreffende kleuterklas, de jas, tas en schoenen uit laten doen, pantoffels aan, vóórdat u uw kind naar de voorschoolse opvang brengt?

Er staat dan een mandje boven de jassenkapstok bij iedere kleuterklas, om daar het fruit in te leggen. Anders zou de tas van uw kind helemaal onderin de mand liggen als zij het fruit er later uit zouden moeten halen.

Het werkt voor de voorschoolse leidster erg prettig als zij uw kind "klaar" bij de kleuterjuf kunnen brengen. Vanwege de drukte op de gang en de tijd die de kleuters nog nodig hebben om alles uit en aan te doen, is dit een tijdrovend proces, waardoor de leidsters niet op tijd terug kunnen zijn bij hun groep.

Met uw medewerking zal het allemaal een stuk vlotter gaan verlopen.
Bij voorbaat dank voor uw medewerking!
Kris Holtermans, leidinggevende kinderopvang
 

afmelden dagopvang

Wilt u uw kind bij de dagopvang afmelden, mocht u geen gebruik maken van de opvang?

Ook als u extra dagdelen nodig heeft (bijvoorbeeld i.v.m. peuterochtenden) wilt u dan middels het ouderlogin systeem het verzoek indienen? Hoe sneller wij weten of uw kind niet komt, des te sneller kunnen wij andere ouders berichten of er plaats is bij de opvang.

Bij voorbaat dank voor uw medewerking!
Kris Holtermans, leidinggevende kinderopvang

 

--
VOORUITZICHT
Maandag 28 november adventstuin kleuters
Maandag 28 november ouderavond klas 5 20:00 uur
Woensdag 30 november spreekuur JGW-er 12:30-13:30 uur
Woensdag 30 november lezing Joep van Dongen-De kunst van het opvoeden anno 2017
Donderdag 1 december ouderavond klas 6 20:00 uur
--
---
Powered by AcyMailing