Weekbericht nr. 40, 20 juli - 5 sep

Printen
--
Nieuwsbrief n°40
24 februari 2020
Voorbeeld-nieuwsbrief-Janne-banner
--
AGENDA
Donderdag 21 juli afscheid oudste kleuters in de kleuterklassen
Donderdag 21 juli bijzondere pedagogische vergadering klas 6 16:30 uur, aansluitend feest
Vrijdag 22 juli getuigschriftenuitreiking, eindtijd gehele school 11:00 uur
--Als je op reis gaat; ga je dan ergens van weg of ergens naar toe?!


Beste ouders, collega's en belangstellenden,
Hier is dan het laatste weekbericht van dit schooljaar. Lees het nog goed even door en dan mag er vakantie gevierd worden! Fijne zomer en vakantie allemaal.
Nelleke van Meijl-Tielens
 

De vakantie staat voor de deur

In de laatste weken hebben de leerkrachten hun uiterste best gedaan om de getuigschriften voor uw kind klaar te maken. Uit ervaring weet ik dat het steeds een mooie maar ook zeer intensieve opgave is die vrijeschoolleerkrachten belangrijk vinden. Nieuwsgierig als we van nature zijn wil ik u toch vragen om met aandacht het geschrevene thuis te lezen in plaats van even hier op school, in de gang en/of schoolplein. Zo krijgt het kind door de spreuk als eerste de aandacht die het verdient. Het getuigschrift zelf is voor de ouders en niet één, twee, drie bedoeld voor de leerling! In uw eigen bewoording kunt u wel uw kind thuis op een rustig moment daarover vertellen.   

Deze week hebben we al mogen genieten van een voorproefje van wat de zomervakantie ons hopelijk gaat geven.
Wens u allen een bijzondere zonnige vakantie toe,

Ray Kusters

 

Roeven

Zoals u ongetwijfeld heeft gezien zijn er op dit moment dakdekkers druk doende roeven te monteren op enkele plaatsen van het dak. Deze zijn nodig voor het monteren van de zonnepanelen die in de eerste week van de schoolvakantie op het dak worden gemonteerd. In totaal worden 156 panelen geplaatst. Op die manier pikken we net nog een graantje mee van de energie die de zomerzon ons gaat geven.
Ray Kusters
 

Rectificatie personele bezetting

Deze week ontving u de brief over de personele bezetting voor het nieuwe schooljaar. Er stond echter een fout in. In klas 2 staat op maandag en dinsdag Mirjam van Engeland voor de klas, op woensdag en vrijdag Marjolein Meester en op donderdag zijn beiden aanwezig.
Excuus voor eventuele verwarring.
Ray Kusters
 

Ouderschenkingen 2016-2017

Twee weken geleden ontving u per mail de formulieren voor de ouderschenkingen voor het nieuwe schooljaar.

Uit deze ouderschenkingen worden de ongesubsidieerde kosten die school maakt, betaald. Met de activiteiten die we hiermee bekostigen geven we betekenis en inhoud aan het vrijeschoolonderwijs.
Het gaat daarbij o.a. om het aanbod van natuurlijke materialen tijdens de lessen, de pianobegeleiding bij de euritmielessen en de jaarfeesten. Activiteiten door en voor alle kinderen van Vrije School Brabant. Daarom is uw financiële bijdrage, ondanks het vrijwillige karakter, heel hard nodig. Omdat uw kind ook gebruik maakt van deze faciliteiten, gaan we er vanuit dat hiervoor een extra bijdrage zult doen.
Ongeacht de hoogte van de bijdrage, dient u in alle gevallen het formulier te retourneren. De uiterste datum is inmiddels verstrekken, daarom het verzoek het alsnog zo spoedig mogelijk te retourneren, uiterlijk voor het einde van het schooljaar.
De formulieren zijn ook te verkrijgen bij de administratie.

Bij voorbaat dank.
Woutertje Sanders, ouderschenkingen administratie

P.S.: Ouders die financieel onvoldoende draagkracht hebben, kunnen een beroep doen op Stichting Leergeld: http://www.leergeld.nl/
 

Klas 5: denk even na over Plastic

Plastic, is een groot probleem in deze tijd. Je kunt het beter in de prullenbak gooien, want anders komt het in de natuur terecht. Zeedieren en vogels, denken dat het eten is. Ze eten het op, en als er te veel in hun maag komt.........Sterven ze uit. Als plastic in een vis komt, en wij vangen hem, dan komt er ook plastic in ons lichaam. Dus gooi plastic in de prullenbak a.u.b.
Groetjes, Mirthe en Merlijn, klas 5
 

HERFSTMARKT 2016

Het lijkt zo ver vooruit! Niets is echter minder waar! Wij willen jullie er nu al graag op attent maken dat de ouders van school weer de gelegenheid geboden krijgen om voor een gereduceerde ouderprijs een of meerdere tafeltjes te huren voor de Herfst(avond) markt op 4 NOVEMBER 2016.

Stel je ziet op je vakantieadres een kei leuk idee om te verwezenlijken dan heb je daar een bestemming voor.

Of (en laat het niet waar zijn) het regent en je verveelt je, ook dan bieden wij je een bestemming om wat om handen te hebben en je voor verveling bespaard te blijven. Of (en laat het waar zijn) de zon schijnt overheerlijk en de kinderen hebben geen tijd voor jou, ook dan hoef je je niet te vervelen.

Dus……….. met die vakantie zit het wel snor!

Bechènâ Kusters-Timmermans namens de Bazaarcommissie
 

Extern bericht: MUSICAL “ SIMBA de Leeuwenkoning” 

Alweer de zesde musical die wij, ‘de musicalgroep Tiliander’, opvoeren.
Een vaste kern van oud-leerlingen van de vrije school Tiliander uit Tilburg voeren de musical SIMBA de Leeuwenkoning op. Zij vertolken de hoofdrollen en het ensemble wordt aangevuld met leerlingen van de school. Ook een oud-leerling en een jonge leerling van de VSB spelen dit keer mee.

Wij voeren de musical 5x op in Tilburg en 2x op de Vrije school Brabant.
Op de VSB is dit zaterdag 8 oktober om 15.00 uur en om 19.30 uur.
 
U kunt kaartjes bestellen/kopen voor de musical middels de mail of bij Ralf Akerboom/Geertje de Jong (ouders van Sil klas 2 en Jesse klas 1) iedere dag voor of na schooltijd.
Wilt u via de mail bestellen dan is het mailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. U kunt daar de kaartjes, a €5,- euro bestellen voor de betreffende voorstelling en het geld overmaken naar: NL 09TRIO 0390383457 t.n.v. G Weeren te Tilburg o.v.v. musical en de datum en tijd. De kaartjes liggen dan de bij de voorstelling voor u klaar.
 
Wij hopen op veel publiek. De spelers willen graag laten zien wat zij kunnen en wat zij allemaal geleerd hebben. Voor mij is het altijd weer fantastisch om te zien hoeveel talent de vrije school voortbrengt!
 
Voor het programmaboekje zijn we nog opzoek naar adverteerders en/of sponsors. Wij willen graag een leuk boekje laten drukken en de kosten dekken voor geluid. Wij hebben dit keer veel zenders/microfoons nodig dus hopen wij nog op adverteerders en/of sponsors. Alleen dan is het mogelijk om alles te doen wat wij graag willen om de voorstelling(en) zo compleet mogelijk te maken. Info: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 
Gea Weeren
 

--
VOORUITZICHT
Maandag 25 juli- 2 september zomervakantie
--
---
Powered by AcyMailing