Weekbericht nr. 36, 24 juni - 1 juli

Printen
--
Nieuwsbrief n°36
11 augustus 2020
Voorbeeld-nieuwsbrief-Janne-banner
--
AGENDA
Maandag 27 juni studiedag, alle leerlingen vrij
Dinsdag 28 juni klassenoudervergadering
Donderdag 30 juni zomerfeest De Rozenpoort
Vrijdag 1 juli zomerfeest De Rozenpoort 
--


Als je nooit bang bent, kun je ook niet dapper zijn en van de overwinning genieten.


Beste ouders, collega's en belangstellenden,
Deze week wat beelden van het Sint Jansfeest gisteravond en een terugblik op de lezing. Daarnaast een verslag van het schoolkamp van klas 6, werk uit de eerste klas en kostuums van de kleuters. Tot slot twee berichten vanuit de kinderopvang.
Prettig weekend!
Nelleke van Meijl-Tielens
 

Sint Jansfeest

Zie de foto’s,
1. Een zonovergoten Sint-Jansfeest


2. Trokken we toch nog aan het kortste eind?


3. Kort maar krachtig. Eind goed, al goed.
 
Verder op het terrein gevonden een portefeuille met inhoud en een kinderzonnebril beide bij de administratie af te halen.
Ray Kusters
 

opbrengst Lentemarkt

Eindelijk zijn alle rekeningen vereffend.

Alle rekeningen!? Groots is de dank aan alle ouders die niet alleen hun tijd en energie in onze markt hebben gestoken, maar ook hun eigen rekeningen voor eigen rekening hebben genomen. Groot is sowieso wederom onze dank voor allen die op welke manier dan ook bijgedragen hebben om de Lentemarkt Groot met een Hoofdletter te maken. Mede door jullie komst en belangeloze inzet was de opbrengst van de markt onbeschrijfelijk groot.
Zo groot zelfs dat het fenomenale bedrag van €2343,95 er miniem bij afsteek. Maar wat een opbrengst!
Nogmaals GROOTSE DANK.
Bechènâ Kusters
 

Lezing: KIES JIJ OF KIES IK

Veel te kort was de interactieve bijeenkomst onder het motto “kies jij of kies ik” dinsdagavond jl. Annie Storm heeft ons meegenomen in de keuzewereld van het kleine kind van 0 tot 7 en de verantwoordelijkheid die wij volwassenen kunnen nemen om het kind in zijn fysieke begeertes te ondersteunen. Zij gaf ons/ bevestigde onze regels en gewoonten om dagelijks aan de slag te gaan. Heel even tipte ze aan het opgroeiende kind van 7 tot 14.  Jammer dat de avond te kort was  om daar verder op in te gaan. Natuurlijk gaat onze dank uit naar Annie, maar zeker naar de deelnemers, want mede door hun kon deze avond zo succesvol zijn.
Kris Holtermans en Bechènâ Kusters
 

home made kleuterkostuums

In onze klas zijn we hard aan het werken om ons klaar te maken voor de zomer met eigen zomerkostuums. Prachtige veertjes, knopen, linten, verschillende stofjes en andere versiersels worden gebruikt. Het naaien, borduren wordt geoefend en is niet makkelijk en kost veel aandacht en concentratie. Alle kinderen willen er graag iets moois van maken en zijn er intensief mee bezig, erg leuk om te zien. Naast de motorische vaardigheden wordt ook het ruimtelijk inzicht aangesproken, wat wil ik waar hebben? Hoe ziet mijn kostuum er het mooiste uit? Gelukkig hebben we ook hulp van lieve moeders die het kostuum in de klas in elkaar zetten. Zo kunnen de kinderen zien hoe het hele proces verloopt.
Verder zijn de oudste kinderen intensief aan het weven om een tasje te maken, het weven met vele verschillende kleuren is een fijne activiteit waar de kleuters van genieten.
Tasja Arns, kleuterjuf
 

juniGemaakt door Livy Span en Fleur Hendriks klas 1

Tekst:
"met juni komt aan alle kant
de fijne zomer in het land"


 

een suuuuuuuuuuper gaaf schoolkamp!

We gingen met de klas op schoolkamp naar Mechelen. We gingen er met auto’s naar toe en toen we daar aankwamen ging iedereen zijn eigen tent opzetten en mocht je de buurt verkennen.
We hebben de eerste dag rustig aan gedaan. Het slapen in de tenten was ook super gezellig!
We hebben super leuke spelletjes gedaan, zoals babyspeurtocht (waarbij je baby foto’s  van je klasgenoten moest koppelen aan de juiste naam),  levend Stratego, touwtje trekken, menselijke toren maken, volleybal een speurtocht met kompas en stafkaart en nog allemaal andere leuke spelletjes. We hebben ook wandelingen gemaakt. De sfeer op het kamp was ook goed. Niemand had ruzie met elkaar en je merkte dat iedereen het super gezellig vond.
Het ontbijten was ook super gezellig. We hadden ook corvee, zoals afwassen, sanitair poetsen, tafeldekken, koken, wc schoonmaken, ik vond het ook helemaal niet zo erg. We hadden elke avond een kampvuur. Er waren ook dieren in de omgeving zoals koeien, paarden, honden.
Woensdag was een super leuke dag. We zijn naar Valkenburg  geweest daar mocht je zelf met een groepje vrienden rondlopen en iets kopen. We hebben ook gerodeld dat was echt heel gaaf. En natuurlijk de bonte avond. Dat was echt super gaaf: iedereen met leuke en grappige optredens er was ook leuke muziek. Iedereen vond het super gezellig.
We zijn ook nog naar een mergelgrot geweest en daar hebben we onze eigen mergelsteen bewerkt. Het was een top kamp! Ik ga de klas echt super erg missen, maar het is super dat we een top kamp hebben gehad!
Bibie de Rooij, leerling klas 6
 

kinderopvang: aanpassen bso contracten

Vanwege de nieuwe schooltijden zullen een aantal BSO contracten aangepast moeten worden.
U krijgt via de mail vanzelf een nieuw contract toegestuurd. Wilt u zo vriendelijk zijn dit contract goed na te kijken en ondertekenen? Hiervoor heeft u 8 dagen de tijd! Mocht u iets willen aanpassen in het nieuwe contract, wijst u het contract dan AF en zet bij de opmerkingen de aanpassing erbij.
Kris Holtermans, leidinggevende kinderopvang
 

kinderopvang: gratis bibliotheekpassen

Kinderen van de Kleine Prins en De Rozenpoort kunnen een gratis bibliotheekpas aanvragen van Bibliotheek Eindhoven. In de bijlage leest u hier meer over.

 
--
VOORUITZICHT
Woensdag 6 juli dreumesinloopochtend 9:00-11:00 uur
Woensdag 6 juli spreekuur JGW-er 12:30-13:30 uur
--
---
Powered by AcyMailing
Bijlagen
aanmelden_voor_gratis_bibliotheekpas.pdf