Weekbericht nr.35, 17-24 juni

Printen
--
Nieuwsbrief n°35
25 februari 2020
Voorbeeld-nieuwsbrief-Janne-banner
--
AGENDA
Maandag 20 juni ouderavond klas 4 20:00 uur
Woensdag 22 juni spreekuur JGW-er 12:30-13:30 uur
Donderdag 23 juni St. Jansfeest
Vrijdag 24 juni studiedag, leerlingen vrij
--


Wacht niet tot de storm voorbij is, maar dans in de regen!Beste ouders, collega's en belangstellenden,
Lees deze week mee over de kampioenen van afgelopen weekend, het bezoek aan de molen van klas 3 en de praatjes van kleuters. Daarnaast een ongevraagd advies, de lezing en praktisch bericht over de laatste schooldag voor de kleuters
Fijn weekend!
Nelleke van Meijl-Tielens
 

Laatste schooldag kleuters

Let op in tegenstelling tot eerder bericht (en overzicht op papier) van de kleuterjuffen is de laatste schooldag voor de kleuters op vrijdag 22 juli. Het afscheid van de oudste kleuters vindt wel plaats op donderdag 21 juli.
Vrijdag 22 juli is dus de laatste schooldag voor de gehele school, eindtijd 11:00 uur.
Ray Kusters
 

ongevraagd advies!

Op maandagochtend hebben veel kinderen last van de voorbije dagen, het zogenaamde weekend. Voordat er naar behoren gewerkt kan worden is de ochtend al verstreken! Een leerling verwoorde het als volgt: “Juf, alstublieft , ik heb het weekend nog in mijn hoofd.” Wanneer de kinderen op zaterdag “lang mogen opblijven”, wreekt zich dat niet de dag erna, maar de dag daaropvolgend, de maandag dus. Neem alstublieft de vrijdagavond als lang opblijfmoment ter overweging, opdat de kinderen fris aan de week kunnen beginnen.
Ray Kusters
 

St. Jansfeest

Op donderdag 23 juni vieren we op school het St. Jansfeest. Alle informatie hierover leest u in de Rondom die per mail verstuurd wordt.
Nelleke van Meijl-Tielens

 

Kampioen!

"Wij, Albertine, Mirre, Misha, Isha, Boaz en Chiel hebben gewonnen met het wk korfbal. Al drie jaar op rij hebben wij, de derde klas gewonnen! We hebben gestreden voor de eerste prijs. Het was geen makkie, die vierde was ook heel goed, we speelde tegen ze in de finale. Met één puntje verschil wonnen we! We moesten tegen Chili, Brazilie, Thailand, Noorwegen en IJsland."
Albertine, Mirre, Misha, Isha, Boaz en Chiel uit klas 3

Als je met 2 van de 3 grote bekers naar huis gaat, mag je je zeker kampioen noemen.
Het schoolkorfbaltoernooi is nog nooit zo voorspoedig verlopen.
Het was een geweldig toernooi en een genot om naar te kijken. Zoveel inzet, zoveel energie! En.........ze hielden maar niet op. De ene na de andere bal ging er in. Beste ouders, meesters en juffen die er niet waren, je hebt iets gemist!
Alles verliep ook op rolletjes. Tot ..............het ging onweren en de hemelsluizen werden open gezet. In 5 minuten stond het veld onder water. Na 20 minuten was het weer voorbij en werd de klus afgemaakt. Geweldig, iedereen bedankt en tot volgend jaar!
Meester Cor
 

Bezoek molen klas 3Door Chiel uit klas 3


 

Lezing dinsdag 21 juni: kies jij of kies ik?

Dinsdagavond 21 juni om 20:30 uur staat op school de koffie en thee klaar. Daarna nodigen wij jullie uit voor de lezing van Annie Storm, schoolleidster te Venlo en directrice van Istia met als thema KIES JIJ OF KIES IK. Een dagelijks terugkerend item als je met kinderen werkt en kinderen hebt van welke leeftijdscategorie dan ook. Vaak ligt het nemen van verantwoordelijkheid in de wijze waarop de vragen gesteld worden, maar ook waaruit er gekozen kan worden. En wat vraag je van een kind als hij zelf beslissingen mag nemen. Annie zal samen met ons als opvoeders daar helderheid in geven.

Niet onbelangrijk is te vermelden dat deze bijeenkomst gratis is. Tot dinsdag!
Bechènâ Kusters
 

Kleine Bazaar

In de kleine bazaar vind je nu artikelen van kleine dames uit de vierde klas en hun oma, die weer met de katoenen en wollen garens van een andere oma prachtige doeken, placemats, tafellopers en dekentjes gebreid heeft. Geweldig toch, zo’n bijzondere samenwerking!
Bechènâ Kusters
 

wisselweer

Wat heerlijk is het toch om een kleuter te zijn. Je hoeft nog lang niet alles te weten en hebt al je fantasie ter beschikking om in de wereld van de woorden iets nieuws te maken. Zo was het weer erg wisselvallig en hoe noem je dat dan? Wisselweer!
Claudia Tinga
 

Prietpraat

Juf Nel vertelt de kinderen in de kleuterklas dat ze tekeningen gaan maken voor de (zeer jonge) stagiaire die voor het laatst in de klas komt. Kleuter: "Gaat ze dan met pensioen?"


 

--
VOORUITZICHT
Maaandag 27 juni studiedag, leerlingen vrij
Dinsdag 28 juni klassenoudervergadering
Donderdag 30 juni zomerfeest De Rozenpoort
Vrijdag 1 juli zomerfeest De Rozenpoort 
--
---
Powered by AcyMailing