Weekbericht nr. 33, 3 - 10 juni

Printen
--
Nieuwsbrief n°33
24 februari 2020
Voorbeeld-nieuwsbrief-Janne-banner
--
AGENDA
Maandag 6 juni ouderavond klas 1 20:00 uur
Woensdag 8 juni dreumesinloopochtend 9:00-11:00 uur
Donderdag 9 juni ouderavond klas 5 20:00 uur
--Het juiste moment is veelal nu!


Beste ouders, collega's en belangstellenden,
Hierbij iets later dan anders het weekbericht met deze keer werk uit klas 1 en klas 3, dank uit de kleuterklassen, wandelgangenpraatjes en nogmaals de lezing: kies jij of kies ik. Daarnaast een aantal praktische berichten van de kinderopvang en in de bijlage het vakantierooster 2016-2017.
Fijne week.
Nelleke van Meijl-Tielens
 

Schoolvakanties 2016-2017

In de bijlage het rooster met alle vakanties en vrije dagen voor het nieuwe schooljaar 2016-2017.
Nelleke van Meijl-Tielens, administratie
 

Bedankt!

Afgelopen week zijn de drie kleuterklassen gepoetst en als je weet hoeveel spullen er in een kleuterklas staan, kun je je enigszins voorstellen hoeveel werk dit is.....! Wij willen dan ook alle mensen die ons geholpen hebben heel hartelijk bedanken voor hun inzet. Het is heerlijk voor de kinderen om weer te kunnen spelen in een schone klas!
Namens de kleuterleidsters, Coby van Diest

 

Lente door leerling klas 1

Door Faya v.d. Vlist, klas 1

Kaas maken

Afgelopen drie weken hebben de kinderen in de derde klas de ambachten rondom het boerderijleven verkend. Zo hebben de kinderen op de boerderij mogen ervaren waar de melk vandaan komt. Vervolgens mochten zij hier in de klas kaas van maken. Het maken van kaas is een proces waar we over drie weken de oogst van mogen binnenhalen. We hebben de dag nadat de klas kaas gemaakt heeft, heel puntsgewijs, het proces op het bord gezet. Vervolgens mochten de kinderen deze punten in een verhaal verwerken. Een van deze verhalen wil ik graag met u delen.
Marc v.d. Plaat, leerkracht klas 3
 
Kaas maken
Het was al vroeg in de ochtend maar op de Fokkenboerderij was iedereen al wakker. De boer liep naar de stallen om de koeien te gaan melken. De boerin haalde de melk uit de grote koele bak die de koeltank wordt genoemd. Ze ging naar haar kaasmakerij om daar kaas  te maken. Ze had achttien liter melk nodig. Ze deed het in een grote bak waarin de melk warm wordt. Hij wordt negenentwintig graden. Daarna doet ze er karnemelk in. Als dat een tijdje heeft gestaan, dan doet ze er zesentwintig druppels stremsel in. Dan verdikt het. Dan wordt het gesneden en de wei en wrongel worden eruit gehaald. Wrongel zijn harde stukken melk. De wei wordt gebruikt voor mensen met eczeem of om wol mee schoon te maken. Dan wordt de wrongel klein gemaakt en in de kaasvorm gedaan. Dan krijgt de kaas rust. Daarna wordt hij geperst en wordt hij gezout. Dan begint de eerste lange week. Elke dag moet de kaas worden omgedraaid en worden schoongemaakt. De tweede en derde week gaan sneller, dan hoeft hij nog maar een keer omgedraaid te worden en elke dag schoongemaakt. En dan na drie weken heb je kaas!         
Sterre van Dijk, leerling klas 3
 

Wandelgangenpraat

Peuter: “Mam, mijn zusje is nog klein hé.”
Moeder: “Ja jongen, jij bent al een grote vent.”
Peuter: “Ja mam, ik ben al écht een mens.”

In de kleuterklas:
Een gesprekje tussen twee meisjes: "Meisjes zijn mooi en ook knap, want die hebben make-up, en jongens niet!"
"Nou, ik heb ook wel eens een knappe jongen gezien, want die had een mooie trui aan!!"
 

BSO: studiedagen vrijdag 24 juni en maandag 27 juni

Op 24 en 27 juni zijn er studiedagen op school en zijn de leerlingen van school dus vrij.
De peutergroepen van de Rozenpoort zijn wel gewoon geopend op deze vrijdag 24 en maandag 27 juni.
Mocht uw kind niet komen op deze ochtenden, graag afmelden via het verzoekensysteem en/of bij de leidster.

De BSO is geopend op vrijdag 24 en maandag 27 juni van 13:15 tot 18:30 uur.
Gaarne uw kind afmelden via het verzoekensysteem.

Voor BSO ouders: mocht uw kind niet afgemeld zijn en ook niet komen opdagen, dan behouden wij ons het recht voor om vanaf 15:00 uur met de aanwezige kinderen het bos in te gaan.
Mochten er om 15:00 uur géén BSO kinderen aanwezig zijn, dan sluit de BSO!

Kris Holtermans, leidinggevende kinderopvang
 

ouderavond kinderopvang

Ter herinnering: De algemene ouderavond voor alle ouders van de kinderopvang, zal plaatsvinden op dinsdag 21 juni. U bent van harte welkom om 20:00 uur.

Een avondvullend programma met foto- en filmmateriaal en de lezing: Kies jij, of kies ik? Door Annie Storm, directeur opvang. Zie bijlage.

Kris Holtermans, leidinggevende kinderopvang
 

Lezing: kies jij of kies ik?

Lezing ingeleid en verzorgd door Annie Storm.

Dinsdag 21 juni a.s. van 20:45 uur tot 22:15 uur.
Op het podium van de Vrije School Brabant (Nuenenseweg 6 te Eindhoven).
 

De ouders van De Kleine Prins en De Rozenpoort hebben vooraf een eigen programma in de desbetreffende klassen (ouderavond).
Daar dit thema voor alle ouders van kinderen van 0 tot 12 van toepassing is, nodigen wij jullie ALLEN uit voor deze actuele lezing.


Ga maar eens bij jezelf na hoe vaak je je kinderen laat kiezen; het gebeurt zo onbewust. Vaak begint het al bij het aankleden s ’morgensvroeg, bij het ontbijt, ach noem maar op. Of welke afspraken je met je kinderen maakt.
Doe je daar nu goed aan, of leg je iets bij je kind neer waar die nog niet aan toe is?

Team SPIL-centrum De Sterren
 

vragen omtrent betalingen opvang

Indien u vragen heeft over betalingen/incasso etc. kunt u voortaan terecht bij de heer W. Delnooz. Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Dit e-mailadres staat ook vermeld in de mail die u bij de factuur ontvangt.

Heeft u vragen over de inhoud van een factuur (dagdelen/contracturen etc), dan kunt u terecht bij Kris Holtermans, leidinggegvende opvang. E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Ook met alle andere vragen betreffende de opvang, kunt u terecht bij Kris Holtermans, via mail of telefoon: 040-2938297 of 06-14352363 (alle dagen van 08:30 tot 14:45, woensdag tot 13:00 uur).
Kris Holtermans, leidinggevende kinderopvang
 

klachtenprocedure kinderopvang

De nieuwe klachtenprocedure van 2016 kunt u vinden op onze website (onder kinderopvang en dan bij de verschillende opvangonderdelen). Tevens is het document aanwezig in de ouder informatiemap, die u kunt vinden in de hal van de opvang.
Kris Holtermans, leidinggevende kinderopvang
 

Vacature OPR

De OPR van het Samenwerkingsverband PO Eindhoven heeft een vacature voor de oudergeleding uit Kiesgroep 5 van het Samenwerkingsverband. Zie de bijlage.
 

vioolles

Manfred Kloens geeft vioolles op de Vrije School Brabant.
Wil je dit prachtige instrument leren bespelen, dan kan je bellen naar:
06-24763982 of mailen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 
Manfred Kloens

 
--
VOORUITZICHT
Maandag 13 t/m 17 juni toetsweek
Dinsdag 14 juni ouderavond kleuters 20:00 uur, klas Nel 19:30 uur
Donderdag 16 juni ouderavond klas 2 20:00 uur
--
---
Powered by AcyMailing
Bijlagen
03062016vacature_opr_ouder_kiesgroep_5_per_1_8_2016.pdf
lezing_annie_storm_2016_digitaal.pdf
20160517vakantierooster_2016_2017.pdf