Weekbericht nr.28, 15-22 april

Printen
--
Nieuwsbrief n°28
24 februari 2020
Voorbeeld-nieuwsbrief-Janne-banner
--
AGENDA
Dinsdag 19 april eindtoets (IEP) klas 6
Dinsdag 19 april klassenoudervergadering
Woensdag 20 april eindtoets (IEP) klas 6
Woensdag 20 april oudercursus 18:45 uur
Donderdag 21 april toneel klas 1: Christoforusspel 9:00 en 18:30 uur
Vrijdag 22 april koningsdagviering, eindtijd hele school 12:00 uur
Maandag 25 april t/m vrijdag 6 mei meivakantie
--


Leer je om te leren of leer je om te leven!Beste ouders, collega's en belangstellenden,
Er vinden volgende week een aantal activiteiten plaats waarover u in deze nieuwsbrief meer leest: uitstallen gevonden voorwerpen, toneel klas 1 en koningsdagviering. Verder zijn we nog op zoek naar vrijwilligers voor verschillende activiteiten: hulp bij de korfbaltrainingen, bij activiteiten op de Lentemarkt en voor allerlei hand- en spandiensten op het terrein. Lees dus mee en kijk of er iets voor u bij zit.
Fijn weekend!
Nelleke van Meijl-Tielens
 

gevonden voorwerpen

Er is weer heel wat achter gebleven in de school..............Dit zal a.s. maandag 18 en dinsdag 19 april uitgestald worden in de centrale hal bij de hoofdingang. Kom dus even kijken of er iets van uw kind bij zit. Na dinsdag wordt het definitief opgeruimd.
Nelleke van Meijl-Tielens
 

toneel klas 1

Op donderdag 21 april speelt klas 2 het Christoforusspel om 9:00 uur en om 18:30 uur.
Ouders en belangstellenden zijn van harte uitgenodigd om te komen kijken!
Elly Castelijns

koningsdagviering

Vrijdag 22 april vieren wij op onze school Koningsdag. Het zou heel feestelijk zijn als de kinderen deze dag in het oranje en/of rood, wit, blauw komen.
Klas 1 t/m 6
Er zal een ruilbeurs plaatsvinden op de speelplaats om 10:30 uur. De kinderen mogen 5 puzzels, boeken of gezelschapsspelletjes meenemen die ze willen ruilen. De spullen worden op de dag zelf mee naar school genomen.
Kleuters
Voor deze feestelijk dag wordt er in de kleuterklassen een echte taart gebakken. Als activiteit gaan we stoepkrijten op de speelplaats. Alle kinderen maken een kokarde van papier, die we kunnen opspelden.
We hopen die dag op een mooi oranje zonnetje!

Eindtijd hele school 12:00 uur.
Het leerkrachtenteam

vrijwillgers gezocht

Wij zijn op zoek naar vrijwilligers die voor SPIL-centrum de Sterren werkzaamheden willen verrichten tegen een vrijwilligersvergoeding.
Daarbij kunt u denken aan: onderhoud van de tuin, faceliften tuinhuis en overige hand- en spandiensten voor zowel school als de opvang.

Voor meer informatie kunt u terecht bij:
Kris Holtermans, leidinggevende Opvang VSB, 040-2938297 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Ray Kusters, directeur Vrije School Brabant, 040-2452948 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 

oproep korfbal

Met veel enthousiasme is meester Cor met trainer Ferry begonnen aan de korfbal-trainingen na schooltijd op dinsdag en vrijdag.
De groep deelnemende kinderen is echter zo groot, dat extra hulp voor met name meester Cor om 13:15 en om 14:40 uur wenselijk is.
Ouders die een uurtje willen ondersteunen met hand- en spandiensten zijn erg welkom! Graag a.s. dinsdag, bij aanvang van de training, melden bij Cor op het buitenveld of in de gymzaal.
Namens meester Cor
 

verdwenen!

Yfke Lotte uit klas 1 is bijzonder verdrietig omdat haar mooie rijlaarzen zomaar ineens zijn verdwenen.
Vorige week vrijdagochtend had ze haar zwarte laarzen op de kapstok bij de eerste klas geplaatst. Na het ochtendprogramma in de zaal waren ze ineens verdwenen.
Wie weet waar ze zijn, weet ze te vinden of heeft zich vergist?
Zet ze terug of geef ze af bij de administratie, dan is Yfke Lotte weer helemaal blij.
Nelleke van Meijl-Tielens
 

lentemarkt

Schminkworkshop
Leer schminken! Op woensdag 11 en woensdag 18 mei (10:00-12.30) kunt u meedoen aan een schminkworkshop. Daarin leert u schminken van een ervaren schminkster. Aan deze workshop zijn geen kosten verbonden. Wel vragen we u om tijdens de Lentemarkt (22 mei) mee te doen met het schminken van kinderen. Oefenen op echte kinderen en vooral heel erg leuk om te doen natuurlijk!
 
Lentemarkt: Wie helpt er bij een activiteit?
Tijdens de lentemarkt zijn er allerlei leuke activiteiten. Kinderen kunnen parachuutjes maken, tollen beschilderen, broodbakken, poppenkast kijken, geschminkt worden, insectenhotels maken, producten maken van geneeskrachtige kruiden, of stenen beschilderen. Alle activiteiten zijn al bedacht, voorbereid en uitgewerkt. Bij iedere activiteit ligt de instructie klaar. We zoeken vrijwilligers om (ieder ongeveer 1 uur) een activiteit te begeleiden.
Vanaf maandag 18 april ligt er een intekenlijst op school. Neem actief deel aan het lentemarkt-feest! En geniet van de kinderactiviteiten op de eerste rang (als begeleider)!

Nieuw op de Lentemarkt 2016: Uw eigen Pop-Up Restau-Stand!
Op zondag 22 mei wordt tijdens de lentemarkt een pop-up restaurant georganiseerd. Ouders en betrokkenen kunnen hun eigen eetkraampje runnen met zelfgemaakte (h) eerlijkheden waarbij de opbrengst ook nu weer, voor school bestemd is. Bijvoorbeeld: Als je het leuk vindt brood te bakken: Een broodkraam met zelfgebakken brood en mooi belegde sandwiches. Of als je het leuk vind om wraps te maken: Een wrap-kraam. Of een taart-kraam, een koekjeskraam, een soepkraam, saladekraam, quichekraam, enzovoorts. Wij kijken uit naar jullie eigen creativiteiten! Er is al een aanbod voor een kraam met spring rolls, een pannenkoekenkraam en een lentesoepkraam. Zo krijgen we een bonte verzameling van creatief culinair aabod, en vullen we (een deel van) het lentemarkt restaurant met mini-restaurantjes van ouders. Ook uw creaties verdienen een plaats! Voor coördinatie en meer informatie: Riëtte van Laarhoven (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.). 

Ontspullen!: Buitenspeelgoed gezocht voor Lentemarkt
Doe mee aan de laatste rage: ont-spullen, waarbij je ruimte in je huis èn in je hoofd creëert en jouw spullen een nieuwe bestemming krijgen. Uw fietsjes, steppen, schommels, klossen, skippy-ballen of lolo-ballen, zandbakspullen, strandballen verdienen een tweede leven. Lever uw (intacte) binnen en buitenspeelgoed in voor de speelgoed-stand op de lentemarkt. En met de opbrengsten wordt een speciaal project op onze mooie school gesponsord. Spullen aanleveren via de spullenmand in de gang, nabij de hoofdingang.

De Bazaargroep
 

kinderopvang: openingstijden tijdens de meivakantie

BSO Peronniek vakantie opvang is geopend tijdens de eerste week van de meivakantie op dinsdag 26 en donderdag 28 April.
Openingstijden: 8:30 tot 17:30 uur. De tweede week van de meivakantie is er géén vakantie opvang.
Alle kinderen van school zijn welkom. U kunt uw kind opgeven bij Kris Holtermans of op de lijst in de hal bij Peronniek.
Voor BSO ouders, u kunt uw kind opgeven via het digitale ouder log-in systeem.
 
Peutergroepen de Rozenpoort zijn gesloten tijdens de meivakantie.
 
De dagopvang Zonne- en Sterrenkinderen zijn tijdens de meivakantie gewoon open.
Op woensdag 27 April (Koningsdag) en donderdag 5 mei (Hemelvaartsdag), is De Kleine Prins wel gesloten.
Kris Holtermans, leidinggevende kinderopvang
 

vooraankondiging voorspeeluur

Op woensdag 25 mei vindt er weer een voorspeeluur plaats.
Dit voorspeeluur is voor alle muzikanten van school. Iedereen die een instrument bespeelt kan zich dus opgeven. Na de meivakantie hangen er inschrijfformulieren in de klassen. Opgeven kan tot en met 23 mei.
Jeannette Wagelaar en Manfred Kloens
 

vacature ondersteuningsplanraad Passend onderwijs Po

Binnen het Samenwerkingsverband Passend onderwijs PO Eindhoven is een vacature voor de ondersteuningsplanraad. Interesse? Lees er meer over in de bijlage.
Ray Kusters
  

Extern bericht: lezing gezondmakend onderwijs

Met gezondmakend onderwijs prima resultaten, met garantie voor de toekomst!

Goed beschouwd zijn de beginselen van het neoliberalisme, met o.a. de marktwerking,  niet alleen in de gezondheidszorg ingevoerd maar ook in het onderwijs. Net zoals het in de gezondheidszorg de zorg om de gezondheid strijdt met de noodzaak om geld te verdienen, gaat het in het onderwijs vaak niet meer om de gezonde ontwikkeling van de kinderen  maar om de resultaten en de vergroting van de ‘opbrengsten’. Omdat er steeds meer nadruk gelegd wordt op de verbetering van de resultaten en opbrengsten op korte termijn, is er steeds minder besef, kennis en inzicht over de doorwerking van dit onderwijs op de lange termijn, in het latere leven.
In talloze pedagogische voordrachten laat Rudolf Steiner zien hoe we, vanuit de inzichten in de ontwikkeling van de mens, zo kunnen opvoeden en onderwijzen dat de kinderen zich kunnen ontwikkelen tot vrije en gezonde mensen die als volwassenen doel, betekenis en richting kunnen geven aan hun eigen leven. Het is een inhoud die niets aan actualiteit heeft ingeboet en buitengewoon heldere antwoorden geeft op vele vragen over het onderwijs, de opvoeding, de gezondheid van de kinderen en de latere volwassenen.

Wanneer?      Woensdag 25 mei van 20:00-22:00 uur
Waar?             Novaliscollege , Sterrenlaan 16 Eindhoven
Bijdrage?         €5,-  voor leden van Antroposana (voor niet leden €7,50)
Info?               Henk Verboom: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  of 0615054471
 

--
VOORUITZICHT
Maandag 9 mei algemene ouderavond schooltijden 20:00 uur
Woensdag 11 mei spreekuur JGW-er 12:30:13:30 uur
Vrijdag 13 mei pinksterviering
--
---
Powered by AcyMailing
Bijlagen
vacature_opr_ouder_kiesgroep_5_per_1_8_2016.pdf