Weekbericht nr. 23 4-11 mrt

Printen
--
Nieuwsbrief n°23
01 juni 2020
Voorbeeld-nieuwsbrief-Janne-banner
--
AGENDA
Maandag 7 maart ouderavond klas 3 20:00 uur
Dinsdag 8 maart ouderavond klas 4 20:00 uur
Woensdag 9 maart oudercursus 18:45 uur blok 1, 20:00 uur blok 2 

Donderdag 10 maart ouderavond klas 1 20:00 uur
--


Wat je graag wilt, moet je gewoon voor werken (een beetje geluk kan dan ook geen kwaad.)


Beste ouders, collega's en belangstellenden,
Een erg volle nieuwsbrief deze week: mis vooral de berichten over het parkeren a.s. maandag en de paasvakantie niet. In de bijlage een "gemixt sprookje" van 2 zesdeklassers en een artikel over de vrijeschool.
Goed weekend!
Nelleke van Meijl-Tielens
 

LET OP: PARKEREN a.s. maandag

Aanstaande maandagochtend brengt de wethouder van de gemeente Eindhoven, mevrouw Jannie Visser, ons een bezoek. Dit doet zij in het kader van NL-DOET. De vijfde en zesde klas ontvangen haar die ochtend op het podium. De leerlingen mogen dan allerlei vragen stellen met betrekking tot haar werkzaamheden als wethouder van verkeer. Daarna wordt de ochtend voortgezet in de klas. Daar krijgen de leerlingen verkeersles van de wethouder en/of enkele van haar medewerkers. Als alles volgens plan verloopt willen we de kinderen graag in de praktijk laten ervaren hoe op een goede manier deel te nemen aan het verkeer. Om dat te kunnen realiseren is het belangrijk dat de parkeerplaats links bij de kleuterklassen vanaf 8.45 uur volledig auto vrij is. Vanaf 10.30 is de parkeerplaats weer vrij toegankelijk. Alvast bedankt voor uw medewerking., Ray Kusters
 

Palmpasen

Op vrijdag 18 maart vieren we Palmpasen op school. Meer praktische  informatie ontvangt u via de leerkracht van de klas van uw kinderen. Er volgt ook nog een Rondom met alle informatie en het draaiboek.
Op deze dagen gelden de normale schooltijden van 13:15 uur en 14:40 uur.
Het leerkrachtenteam


 

oudercursus met hoofd, hart en handen

Woensdag 9 maart gaan de laatste 2 blokken (onderwerpen: zintuigen en naar de bovenbouw) van de oudercursus "met hoofd, hart en handen" voor dit schooljaar van start. Deelnemers sluiten dan deze tweejarige cursus over het vrije school onderwijs af.
Volgend schooljaar gaat de cursus dan weer van start voor nieuwe deelnemers (deelnemers die nu hun eerste jaar volgen, kunnen dan hun tweede jaar volgen).
We hopen dat er weer enthousiaste ouders zijn die mee willen doen!
Heeft u interesse, ontvang dan meer informatie via de administratie of via het mailadres:
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Ray Kusters
 

voorlezen in de klassen

Enkele leerlingen uit de vierde klas komen wekelijks twee maal bijeen om hun leesvaardigheden naar een hoger plan te trekken. Afgelopen woensdag hebben ze zich voor een keer laten verdelen over de drie kleuterklassen en klas 1 en 2 om anderen ook van hun vorderingen te laten genieten.

In de kleuterklas had juffie al aangekondigd dat er vandaag een verassing in de klas zou komen. Toen er twee grote jongens uit de vierde klas binnen stapten was het dan ook meteen heel stil. Ze namen in onze kring plaats en begonnen aan hun prachtige verhaal wat ze vol enthousiasme overbrachten. De kleuters luisterden vol overgave…. Het was muisstil. Nadat het verhaal verteld was en er door de jongens nog een diepe zucht werd geslaakt, konden de kleuters feilloos het spannende verhaal van de eekhoorn navertellen. Dan heb je als verteller echt je best gedaan!
Juf Claudia en juf Bechènâ
 

Dreumesinloopochtend

Op woensdag 16 maart is er weer een dreumesinloopochtend van 9:00-11:00 uur. Deze gezellige ochtend voor ouders en belangstellenden met kinderen van 0 tot 3 jaar is een goede manier om verder kennis te maken met SPIL-centrum De Sterren. Oud-kleuterjuf Tineke van Gelderen heet u graag welkom op deze ochtend.
Let op: de dreumesinloopochtenden vinden voortaan plaats bij de kinderopvang in het lokaal van de Sterrenkinderen bij de Kleine Prins.
Namens Tineke van Gelderen, oud-kleuterjuf
 

paasvakantie

Van maandag 28 maart t/m vrijdag 1 april heeft onze school paasvakantie, dit is ook terug te vinden op de jaaragenda en de website. (Let op: er ontstaat af en toe verwarring omdat er dan een voorlopige versie van de jaaragenda wordt gebruikt, later is er een definitieve versie verspreid. Deze is ook de op de site te raadplegen).
Nelleke van Meijl-Tielens, administratie


De peutergroepen en de BSO zijn gesloten tijdens deze paasvakantie.

De Kleine Prins is wél open, behalve tweede paasdag op maandag 28 maart.
Gaarne uw kind afmelden bij De Kleine Prins via het ouderlogin systeem als uw kind in deze week niet naar De Kleine Prins komt.
Indien u extra opvang nodig heeft, kunt u ook middels het ouderloginsysteem een verzoek indienen.
Kris Holtermans, leidinggevende kinderopvang
 

karaktervorming vrije school

In het Eindhovens Dagblad van afgelopen zaterdag stond bij Opinie een stuk van Paul Holtermans over karaktervorming op de vrijeschool. Lees mee in de bijlage.
 

Lentemarkt ZONDAG 22 MEI

Voel je ze al de zachte zonnestralen tussen de ijskoude regen en donkere wolken door.
Fijn he? Dan komt niet alleen de lente in het land, maar ook de lentemarkt bij ons op school!

De lente is in het winkeltje de Kleine Bazaar al gekomen.
Enkele lentebloempjes zoeken nog een plekje om binnen korte tijd bij jullie thuis op de natuurtafel te mogen staan.

Ouders van de Kleine Prins zijn natuurlijk tevens van harte welkom om te komen winkelen in de grote hal.
Het winkeltje is net als onze economie; non stop open!
Bechènâ Kusters
 

Voorspeeluur

Op woensdag 9 maart om 18:30 uur is er een voorspeeluur door leerlingen van Manfred (viool), Erik (gitaar) en Jeanette (piano). Het vindt plaats op het podium.
Ouders en belangstellenden zijn van harte welkom om te komen luisteren.

Manfred, Erik en Jeanette
 

--
VOORUITZICHT
Woensdag 16 maart dreumesinloopochtend 9:00-11:00 uur
Woensdag 16 maart inloopspreekuur JGW-er 12:30-13:30 uur
Vrijdag 18 maart palmpasenviering
--
---
Powered by AcyMailing
Bijlagen
artikel_ed.jpg
verhaalopdracht_klas_6_1.pdf