Weekbericht nr. 22, 26 feb - 4 mrt

Printen
--
Nieuwsbrief n°22
01 juni 2020
Voorbeeld-nieuwsbrief-Janne-banner
--
AGENDA
Maandag 29 februari klassenoudervergadering
Woensdag 2 maart 12:00 uur euritmieuitvoering
Woensdag 2 maart spreekuur JGW-er 12:30-13:30 uur
Woensdag 2 maart ouderavond kleuters 20:00 uur; let op: klas Nel 19:30 uur

Donderdag 3 maart toneel klas 4 18:30 uur
Vrijdag 4 maart toneel klas 4 9:00 uur
--


Wat maakt jou gelukkig?


Beste ouders, collega's en belangstellenden,
Deze week een uitnodiging voor de euritmievoorstelling waar afgelopen weken hard aan gewerkt is, de aankondiging van het schoolkorfbaltoernooi, een bericht van Pallas over het sociaal veiligheidsplan en een herhalingsbericht aan hondenbezitters. Tot slot kunt u weer gezellig meelezen over de beleefwereld in de kleuterklas.
Fijn weekend.
Nelleke van Meijl-Tielens
 

Euritmieproject klas 3 t/m 6

Dit jaar heeft ook klas 3 meegedaan met het euritmieproject. De klassen 3 t/m 6 hebben rondom het verhaal van "De gebroeders Leeuwenhart" gewerkt, naar het gelijknamige boek van Astrid Lindgren.
 
Met de leerlingen zoek ik altijd naar ervaringen waarbij ze kunnen beleven hoe je, met instandhouding van je eigen initiatief, volledig kunt meebewegen met wat je om je heen hoort en waarneemt. Sterker nog. Dat daarin jouw eigen inzet en inkleuring van waarde en onmisbaar is.
Inlevingsvermogen, impulsbeheersing , creativiteit, zelfvertrouwen en bewustzijn over behaalde resultaten worden daarbij aangesproken en geschoold.
In de euritmie zijn dit geen dingen die theoretisch besproken worden, maar is het de uitdaging om de kinderen zo te enthousiasmeren dat ze van buiten én van binnen in beweging willen komen om de genoemde vaardigheden in te zetten.
Bovendien zoeken we in de euritmie altijd naar die bewegingen, die niet alleen de letterlijke inhoud uitbeelden, maar ook het innerlijke 'gebaar' van een tekst of muziekstuk: gaat het over grensbepalen, dan zet ik bijv. het lopen van kruisende vormen in. Een geagiteerd stuk kan kolkend en rond, of doelgericht en rechtlijnig bewegen. Een tekst over een dreigende draak krijgt een heel andere lading als gebaren van onder naar boven 'dreigen', of van boven naar beneden. Wat past beter? Zo zoek ik met de kinderen, luisterend, invoelend en initiatief-vragend, hoe ze hun bewegingen kunnen vormen om tot een levendig geheel te komen.
Als het ze lukt, worden hun bewegingen licht en vloeit alles schijnbaar moeiteloos samen tot een groter geheel waarin vorm en inhoud samenvallen. Een diepe, bevredigende ervaring, die vaak achteraf niet eens in woorden te vatten is. 
 
We nodigen u van harte uit om op woensdag 2 maart om 12:00 uur in de zaal te komen kijken naar de werkpresentatie.
Berpke van Oers
 

komt dat zien: theatervoorstelling in juf Coby's klas

De kinderen zijn vol van het bouwen van “voorstellingen” in de blokkenhoek en iedereen die wil komen kijken moet in het bezit zijn van een “kaartje”. Voordat de voorstelling gaat beginnen, neemt het publiek plaats op de stoelen die van te voren zijn neergezet en worden de kaartjes ingenomen. Juf mag niet ontbreken! Heel belangrijk is ook dat er versnaperingen zijn! Iedereen krijgt een “colablikje”, groot of klein en ook nog een zakje “meel met chips”. Als je geluk hebt, krijg je ook nog een worstje of een stuk pizza…..Als iedereen voorzien is, mag de voorstelling eindelijk gaan beginnen! Het is mooi om te zien hoeveel aandacht de kinderen hebben voor hetgeen er getoond wordt en de kleuters die nog in de klas aan het spelen zijn, worden vriendelijk doch dringend verzocht om wat zachter te doen. Na het spel volgt er applaus, het publiek verdwijnt en de bouwhoek wordt weer keurig opgeruimd. Klaar voor de volgende voorstelling!
Coby van Diest, kleuterjuf
 

schoolkorfbaltoernooi

Op zondag 12 juni vindt het jaarlijkse schoolkorfbaltoernooi plaats bij PSV korfbal op sportterrein het Bokt.
Vanaf half maart kunnen de kinderen direct na schooltijd meetrainen voor dit leuke toernooi. De training duurt ongeveer een uur.
Een goede manier voor de kinderen om kennis te maken met het spelen in teamverband.

De inschrijflijst is te vinden bij de klassen.
Meester Cor hoopt ook dit jaar weer veel teams te verwelkomen!
Namens Cor van Hattum
 

honden op het schoolplein

De laatste tijd zien we weer steeds vaker honden op het terrein van school. Daarom nogmaals de vermelding dat de trouwe viervoeters buiten de hekken van het schoolterrein dienen te blijven.
Ray Kusters

 

Bericht pallas: Sociaal Veiligheidsplan

In het kader van de actuele wet- en regelgeving heeft Stichting Pallas gewerkt aan een sociaal veiligheidsplan. Dit plan is met schoolleiders besproken en heeft de instemming van de GMR. Het plan is voor iedereen in te zien via de website www.stichtingpallas.nl of zie de bijlage.
Ray Kusters
 

sneeuwklokje
Klas 1:
Sneeuwklokje
Door Tim Ham

 

--
VOORUITZICHT
Maandag 7 maart ouderavond klas 3 20:00 uur
Dinsdag 8 maart ouderavond klas 4 20:00 uur
Woensdag 9 maart oudercursus 18:45 uur blok 1, 20:00 uur blok 2
Donderdag 10 maart ouderavond klas 1 20:00 uur 
--
---
Powered by AcyMailing
Bijlagen
sociaal_veiligheidsplan_feb_2016.pdf