Weekbericht nr. 4, 25 sep - 2 okt

Printen
--
Nieuwsbrief n°4
24 februari 2020
Voorbeeld-nieuwsbrief-Janne-banner
--
AGENDA
Maandag 28 september ouderavond klas 2 20:00 uur
Dinsdag 29 september Michaëlsfeest (zie bijlagen)
Woensdag 30 september spreekuur JGW-er 12:30-13:30 uur
Woensdag 30 september ouderavond klas 5 20:00 uur
Donderdag 1 oktober ouderavond klas 6 20:00 uur
Vrijdag 2 oktober studiedag, alle leerlingen vrij
--
Beste ouders,
A.s. dinsdag vieren we het Michaëlsfeest. In de bijlagen de draaiboeken met alle praktische informatie. Er volgt tevens begin volgende week nog een Rondom met meer achtergrondinformatie.
Verder in deze nieuwsbrief o.a. de nieuwe openingstijden van de bibliotheek en een uitnodiging om naar een bijeenkomst te komen om bevoegd brigadier te worden. Tot slot 2 lezingen die we graag onder de aandacht willen brengen en vergeet niet om kaartjes voor de musical "Op weg naar thuis" te kopen.
Goed weekend!
Nelleke van Meijl-Tielens
 

Studiedag 2 oktober

Op vrijdag 2 oktober is er een studiedag voor het leerkrachtenteam. Alle leerlingen zijn die dag vrij. BSO Peronniek is deze dag open voor alle schoolgaande kinderen waarvan de ouders opvang nodig hebben van 8:30 tot 18:30 uur. U kunt ook voor een dagdeel kiezen van 8:30 tot 13:00 uur, of tot 14:45 uur.
Peutergroep De Rozenpoort en De Kleine Prins zijn normaal geopend op deze dag.

Voor meer informatie over opvang op deze dag, neem contact op met Kris Holtermans. Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 

Bijdrage schoolmeubilair

Inmiddels hebben al heel wat ouders oude tafels en stoelen opgehaald. Fijn dat het oude meubilair zo een nieuw plekje krijgt.
Uw vrijwillige bijdrage voor het opgehaalde meubilair kan als startbedrag dienen voor de aanschaf van bijpassende nieuwe stoelen bij de al aangeschafte tafels. Deze donatie kunt u doen in het kistje bij de administratie of aan Hennie, de conciërge, geven. Richtbedrag €5,- per stuk.
Er zijn nog steeds oude tafels en stoelen beschikbaar. U kunt daarvoor terecht bij Hennie.
 

Lekker lezen met de Schoolbieb!

Het nieuwe jaar is weer begonnen. Onze openingstijden zijn iets veranderd:
Maandag   11.15 - 12.45 uur
Dinsdag    12.00 - 14.30 uur
Woensdag 12.00 - 13.30 uur
Vrijdag      13.15 - 14.30 uur
Ook ouders, verzorgers, opa's en oma's zijn tijdens deze openingstijden van harte welkom. Kom gerust eens rondkijken en kom eventueel een boek voor je kind lenen!

Oproep: om meer open te kunnen zijn hebben we nog ouders, verzorgers, opa's, oma's, en ieder die wil, nodig die ons team willen komen versterken. Informatie is hierover te krijgen in de bibliotheek zelf.
Tot ziens in onze mooie bibliotheek!
 

Brigadiers gezocht?!

Maandagochtend 5 oktober om 10.00 uur verzorgt de wijkagent van Politie Eindhoven Zuid een instructie voor leerlingen en ouders. Zij zijn daarna bevoegd om te brigadieren en ontvangen een certificaat.
Elke ouder die nu of in de toekomst wil assisteren bij het brigadieren is hierbij van harte uitgenodigd.
De instructie vindt plaats op het podium en duurt ongeveer één uur.
 

Vooraankondiging heerlijk avondje

Vrijdag 6 november van 19:00 uur tot 22:00 uur is het wederom het lang verwachte HEERLIJK AVONDJE. Een avond waarop de ouders zonder hun kroost eindelijk eens in alle rust gezellig bij kunnen praten, maar vooral hun sint- en kerstinkopen kunnen doen. Want wie wil er nu geen uniek cadeau van de Sint ontvangen!

Gezocht: Ouders, die voor een ouderprijs (a €2,- euro per leerlingentafel) een kraam willen huren, om hun eigen spullen aan de man te brengen.
Gezocht: Ouders, die andere ouders kennen, die prachtige producten voor de verkoop aan te bieden hebben.
Gezocht: Ouders, die niets liever willen dan deze avond vorm geven, zowel in vooraf meedenken als praktisch meedoen op de avond zelf en beiden mag ook.

Namens de dames van het Heerlijk Avondje,
Riëtte (06-13342614 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)
Mira (06-20753560 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)
Bechènâ (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)
 

Extern bericht: musical "op weg naar Thuis" naar verhaal van "The Wizard of Oz"

Op zondag 4 oktober om 15:00 uur vindt op de Vrije School Brabant de musical "Op weg naar thuis" plaats. Deze musical naar het verhaal van The Wizard of Oz wordt opgevoerd door oud-leerlingen en leerlingen van basisschool Tiliander en 1 oud-leerling van onze school. Een aanrader voor jong en oud, vanaf de kleuterklas.

Kaartjes zijn dagelijks om 13:15 uur en op woensdag om 13:00 uur verkrijgen bij Ralf Akerboom of Geertje de Jong, in de hal bij klas 1 en 2. Kosten: €5,-. Je kunt Ralf ook bellen 06-41184111.
Wilt u via de mail bestellen dan is het mailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. U kunt daar de kaartjes bestellen voor de betreffende voorstelling en het geld overmaken naar: NL 09TRIO 0390383457 t.n.v. G. Weeren te Tilburg. De kaartjes liggen dan bij de voorstelling voor u klaar.
 

Lezingen Antroposana

Antroposana organiseert 2 lezingen, respectievelijk op woensdag 7 oktober en donderdag 12 november.

De thema's zijn : respectievelijk In gesprek over ..... Opvoeden in het digitale tijdperk, door Edmond Schoorel, leider van het Kindertherapeuticum in Zeist en schrijver van het boek, dat mede aanleiding is voor deze avond.
Er zal ook een presentatie zijn  van De Vlinder; de "bewuste" speelgoedwinkel in Eindhoven.

En op 12 november  In gesprek over ...... Vaccinatie 
Deze lezing zal verzorg worden door Noor Prent, mede schrijfster van het boek:  Vaccinatie doorgeprikt en antroposofisch kinderarts.

Beide bijeenkomsten worden gehouden in het Novaliscollege , Sterrenlaan 16 . De avonden beginnen om 20:00 uur tot 22:00 uur
Bijdrage : €5,- voor leden en €7,50 voor niet leden.

Toelichting en informatie bij Henk Verboom, tel : 06-15054471 of per mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Zie ook de bijlagen.
 

--
VOORUITZICHT
Maandag 5 oktober ouderavond De Rozenpoort 20:00 uur
Woensdag 7 oktober oudercursus 18:45 blok 1, 20:00 uur blok 2
Donderdag 8 oktober herfstwandeling De Rozenpoort
Vrijdag 9 oktober herfstwandeling De Rozenpoort
--
---
Powered by AcyMailing
Bijlagen
29_michaelsfeest_kleuters_2015.pdf
29_draaiboek_michaelsfeest_29_september_2015.pdf
29_antroposana_affiche_opvoeden_in_het_digitale_tijdp.pdf
29_antroposana_affiche_vaccinatie.pdf