Weekbericht nr. 3, 14 okt - 4 nov

Printen
--
Nieuwsbrief n°3
19 januari 2022
Voorbeeld-nieuwsbrief-Janne-banner
--
AGENDA
Dinsdag 19 oktober brigadiercursus ouders klas 3a en 3b 8:30 uur
Dinsdag 19 oktober brigadiercursus leerlingen klas 6 9:15 uur
Donderdag 21 oktober ouderavond klas 6 19:30 uur
--
Beste ouders, collega's en belangstellenden,
In deze nieuwsbrief leest u belangrijke informatie over de nieuwe afspraken rond halen en brengen en het bezoeken van school. 
Ik wens jullie allemaal alvast een hele fijne herfstvakantie.
Nelleke van Meijl-Tielens, administratie
 

brengen en ophalen, overleg leerkrachten en
ouders in de school vanaf de herfstvakantie

Na met veel ouders te hebben gesproken, overleg met het team en de medezeggenschapsraad hebben we samen het onderstaande afgesproken.
Het uitgangspunt hierbij is uiteraard het welzijn van de kinderen.
 
We willen het brengen van de kinderen in de ochtenden laten zoals het nu is. De pionnen worden verwijderd, maar we willen u vragen om toch aan de kant van de unit/parkeerterrein te blijven staan. De kinderen hebben dan de ruimte om in de rij te gaan staan, er is meer overzicht op het plein en de ervaring heeft geleerd dat de ochtenden zo voor alle kinderen rustiger starten. Heeft u een urgente vraag of een opmerking die niet kan wachten dan kunt u dit uiteraard kort aan de leerkracht doorgeven.
In de middag worden de kleuters en de kinderen van klas 1 en 2 door de leerkrachten naar buiten gebracht. U kunt dan de leerkracht benaderen met een vraag, het maken van een afspraak of even met uw kind naar binnen lopen om naar een werkje o.i.d. te komen kijken.
De kinderen van de klas 3 t/m 6 komen nadat de bel is gegaan zelf naar het voorplein. Wilt u hierna even in de klas kijken, een afspraak maken met de leerkracht of kort iets vragen dan kan dit uiteraard. Wanneer er een vergadering staat gepland zal de leerkracht weinig tijd hebben, maar een afspraak maken kan natuurlijk altijd.
 
De PO-raad heeft aangegeven dat ouders, wanneer ze klachtenvrij zijn m.b.t. corona, weer in de school mogen komen. De 1,5 meter afstandsregel is afgeschaft, maar binnen de school dienen we als volwassenen nog steeds afstand tot elkaar te bewaren. Wanneer u komt helpen met schoonmaken, helpen in de klas of voor andere zaken in de school bent, vragen we u om hier dan ook rekening mee te houden.

Rita van der Werf, directeur
 

verlof aanvragen

Als leerlingen school moeten verzuimen voor een begrafenis, bruiloft, jubileum etc. of andere redenen, dient hier verlof voor aangevraagd te worden aan de directeur. Dit verloopt niet via de leerkrachten, maar via de administratie. De administratie verstrekt de benodigde formulieren. In de bijlagen van de nieuwsbrief zijn de formulieren inclusief de richtlijnen/regels toegevoegd ter informatie.
 

bericht van de MR

De medezeggenschapsraad is erg blij met de twee aanmeldingen van ouders voor de vacante plek!
Omdat er meer aanmeldingen dan vacatures zijn, zullen er, het reglement volgend verkiezingen, plaats vinden. Momenteel onderzoeken we nog hoe we dit het gemakkelijkste kunnen organiseren. Zodra we meer weten zullen we het met jullie delen.
Op 8 november zal de volgende MR bijeenkomst plaatsvinden. We streven er naar dan weer compleet te zijn.

Frieda Steep, ouderlid MR
 

sloop unit

Zoals u misschien wel gezien heeft, is er nog niet veel activiteit rond de unit. Helaas is er een vertraging in de door het sloopbedrijf aangevraagde vergunning bij de gemeente. Er wordt zo spoedig mogelijk gestart.
 

gevonden voorwerpen

Vanaf dinsdag 19 oktober na schooltijd t/m donderdag 21 oktober zullen de gevonden voorwerpen uitgestald worden. Het is erg veel want het is door corona lange tijd opgespaard. Ongetwijfeld zult er dus wat tussen vinden van uw kinderen. Kom dus op 1 van deze dagen even kijken. Het staat klaar in het oude handwerklokaal in de unit bij de fietsenstalling (lokaal bij binnenkomst rechts). Na deze dagen zullen de gevonden spullen definitief opgeruimd worden.
 

driekoningenspel: gezocht

Vanuit een samenwerking tussen de Vrije School Brabant, Vrije School Peelland en het Novalis college willen we dit jaar het Driekoningen spel gaan uitvoeren voor de leerlingen van de verschillende scholen. Maar.....we zijn nog niet compleet!
We zoeken nog spelers/zangers voor verschillende rollen, mensen met schminkervaring en mensen die zorg willen dragen voor de kleding van de spelers (kleding evt. licht verstellen, wassen en strijken). Heb je interesse? Reacties graag aan Mira Spelbrink (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)
 

Namens het team, Mira Spelbrink

St. Maarten

De voorbereidingen voor St Maarten zijn in volle gang. Hier volgt snel meer informatie over. Wel is al duidelijk dat er op deze dag 11 november, een avondprogramma is voor de leerlingen.
 

informatieochtend

Op dinsdag 2 november om 9:00 uur houden we een informatieochtend voor nieuwe ouders die interesse hebben om hun kind voor onze school aan te melden!
 

--
VOORUITZICHT
Maandag 25 oktober t/m 29 oktober herfstvakantie
Dinsdag 2 november informatieochtend 9:00 uur
Dinsdag 2 november ouderavond klas 1 20:00 uur
Donderdag 4 november ouderavond kleuters 19:30 uur
--
---
Powered by AcyMailing
Bijlagen
verlofformulier_gewichtige_omstandigheden.pdf
aanvraagformulier_vakantieverlof_2018_doc.pdf