Weekbericht nr. 1, 16-30 sep

Printen
--
Nieuwsbrief n°1
19 januari 2022
Voorbeeld-nieuwsbrief-Janne-banner
--
AGENDA
Maandag 20 september ouderavond kleuterklassen
Dinsdag 21 september oudergesprekken klas 1 t/m 6
Donderdag 23 september oudergesprekken klas 1 t/m 6

Maandag 27 september oudergesprekken klas 1 t/m 6
Dinsdag 28 september St. Michaelsviering kleuters
Woensdag 29 september St. Michaelsviering klas 1 t/m 6
Donderdag 30 september studiemiddag, leerlingen 13:15 vrij
--
Beste ouders en belangstellenden,
Hierbij de eerste nieuwsbrief van het nieuwe schooljaar met een aantal belangrijke praktische berichten.
We wensen iedereen een mooi een nieuw schooljaar toe!
Nelleke van Meijl-Tielens
 

brengen en halen/schoolplein

Ochtend
In de ochtend gaat de bel om 8:20 uur, dan staan de leerkrachten buiten om de kinderen te ontvangen.
Als het hard regent in de ochtend, mogen de leerlingen zelf naar binnen lopen en worden ze bij de klas door de leerkracht opgevangen.

Tot de bel gaat en de leerkrachten buiten zijn, zijn ouders zelf verantwoordelijk voor hun kinderen. Er is dan geen pleinwacht of toezicht. Het is dus niet de bedoeling dat kinderen alleen op het schoolplein verblijven. Belangrijk om te weten is bovendien dat kinderen niet op de hekjes bij de parkeerplaats mogen en dat ze voor schooltijd niet mogen voetballen.
Indien je zelf niet aanwezig kunt zijn voor je kinderen, is er de mogelijkheid om gebruik te maken van de voorschoolse opvang. Voor meer informatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Na schooltijd
Na schooltijd verlaten leerlingen en hun ouders zo snel mogelijk het schoolterrein. Het kleuterplein is na de eindtijd voor de kleuters beschikbaar voor andere schoolklassen en de rest van het terrein is na schooltijd ter beschikking van de BSO.

Honden
Honden zijn niet toegestaan in de school en/of op het schoolterrein. Ouders die een hond bij zich hebben, worden verzocht bij de poort te wachten en te halen/brengen.

Rolletjes
Voortaan mogen de kinderen op maandag, dinsdag en donderdag rolletjes meenemen voor in de lange pauze. Alle niet gemotoriseerde rolletjes zijn toegestaan!
 

niet parkeren lunet zorg en sloop unit

Eind mei zijn jullie door de schoolleider geïnformeerd over het parkeerverbod aan de overkant van onze school bij Lunet Zorg. In verband met dat dit eigen terrein, woonerf is en er een bord verboden voor onbevoegden staat, is het niet toegestaan daar (kort) te parkeren. Vanwege de hinder die zij ondervinden er van hebben zij de gemeente verzocht om regelmatig te komen handhaven (boetes uit te komen schrijven).
Aangezien er nu toch weer auto's van bezoekers van onze school daar worden aangetroffen, nogmaals het zeer dringende verzoek om het parkeerverbod daar te respecteren. Dit geldt ook voor de inrit en het eigen weggedeelte daar. 

Op het parkeerterrein van de Combinatie jeugdzorg naast de school, mag wel kort geparkeerd worden voor halen en brengen.

Op 4 oktober a.s. zal de vanaf school gezien rechter unit worden afgebroken. Er worden hekken omheen geplaatst en de werkzaamheden zullen zeker 2 weken duren. Mogelijk veroorzaakt dat enige hinder met brengen, halen en parekeren.
De ruimte die ontstaat zal ingericht gaan worden als kiss- en ride zone en vergroting van het schoolplein. Hierover later meer.
 

Jaarplanner

Begin vorige week hebben alle oudste leerlingen van de gezinnen de Christofoor jaarplanner mee gekregen. Het is een speciale uitgave voor onze school als geschenk aan alle gezinnen. Voorin vindt u informatie over onze school zoals de schooltijden, vakanties, afmelden, bijzonder verlof.
 

sint michaël klas 1 t/m 6 woensdag 29 september

Na de laatste oproep is het hard gegaan en inmiddels zijn er voldoende begeleiders voor de spelen!
 
Het programma is als volgt:
8.30 kinderen gaan gewoon naar de klas en vervolgens naar de zaal voor de viering
9.20 kinderen lopen naar het bos
9.45 kinderen eten hun fruit op
10.00 kinderen beginnen met de spelen
11.30 kinderen eten hun brood op
11.45 we zoeken het zwaard (klas 1-2-3) en kijken naar het gevecht met de draak
12.00 we wandelen terug naar school
 
De school is op de normale tijd uit,  13:15 uur.
 
Klas 6 vertrekt zodra ze klaar zijn in het bos naar de Dommel voor de touwbrug en zullen wellicht iets later terug op school zijn dan 13:15. Ouders van klas 6 zijn welkom te komen kijken bij de dommel. Info daarover ontvangen jullie nog van de klassenouder en/ of leerkracht.
 
Denk aan:
- Fruit, drinken en brood (geen andere dingen zoals snoep, geld enz.)
- Eventueel regenkleding, laarzen of reserve kleding
- Kleding aan die vies mag worden
 

SINT MICHAËL Kleuters dinsdag 28 SEPTEMBER

De kleuters starten op school in de kring, waarna ze een herfstwandeling gaan maken in het nabijgelegen bos. De kinderen mogen een mandje meenemen om mooie herfstschatten in te verzamelen. Tijdens de wandeling komen ze misschien wel het appelvrouwtje tegen........
Daarna gaan ze op het podium kijken naar een tafelspel over moed, durf en doorzettingsvermogen, dat door de leerkrachten wordt uitgevoerd.
In de eigen klas eten ze dan onze lunch, met lekker appelsap en een zelfgebakken appeltulband als toetje. De rest van de dag volgt het gewone dagritme. De kinderen zijn dus op de normale tijd uit.
LET OP: het appelvrouwtje en het tafelspel zijn een verrassing voor de kinderen! Dat willen we graag zo houden.
 

euritmieschoenen

Afgelopen week zijn we begonnen met het uitdelen van oude voorraad euritmieschoenen. We vinden deze voorraad te oud geworden voor verkoop, maar ze voldoen voorlopig nog  prima voor de leerlingen om er dit jaar mee te starten. Niet alle maten zijn voorradig en het betreft met name grotere maten, daarom zijn we vanaf de hoogste klas begonnen met uitdelen. We zullen bekijken hoe ver we komen en dan volgt nog nader bericht over hoe verder.
 

oudergesprekken klas 1 t/m 6

De ouders van klas 1 t/m 6 hebben via de administratie een brief en rooster m.b.t. de oudergesprekken op dinsdag 21, donderdag 23 en maandag 27 september gekregen.
 

studiemiddag en -dag

Op donderdag 30 september zijn alle leerlingen om 13:15 uur vrij vanwege studiemiddag. Het team heeft dan samen met de teams van de vrije School Peelland, de Regenboog en het Novalis College een lezing van Michaela Glöckler
 

Luizen

In meerdere klassen zijn luizen en/of neten aangetroffen. We verzoeken alle ouders dan ook alert te blijven, extra te controleren en indien nodig te behandelen. Hopelijk zijn de luizen dan snel de school weer uit!
In de klassen waar wat is aangetroffen, zal volgende week een tweede controle plaats vinden.


 

Extern bericht: uitnodiging lezing

lezing door

Michaela Glöckler
'Growing up Healthy in these Times'

30 september 19:30 uur
locatie: Novalis College- Sterrenlaan 16, Eindhoven

Toegang: gratis, wel aanmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Voor meer informatie zie de bijlage.


 

--
VOORUITZICHT
Maandag 4 oktober studiedag/personeelsdag, leerlingen vrij
Dinsdag 5 oktober ouderavond klas 5
Donderdag 7 oktober ouderavond klas 3a en 3b
--
---
Powered by AcyMailing
Bijlagen
affiche_lezing_michaela_gl__ckler.pdf