Weekbericht nr. 6, 19 nov- 3 dec

Printen
--
Nieuwsbrief n°6
18 mei 2021
Voorbeeld-nieuwsbrief-Janne-banner
--
AGENDA
Maandag 30 november eerste adventsviering, adventstuin kleuters en klas 1
Vrijdag 4 december Sinterklaasviering
--
Beste ouders, collega's en belangstellenden,
Hierbij de nieuwsbrief met informatie over de komende decembermaand.
Alvast een fijn weekend.
Nelleke van Meijl-Tielens
 

Sint Maarten

Woensdag 11 november hebben we Sint Maarten gevierd met klas 1 t/m 6. Het was een hele fijne dag.
We zijn begonnen in de zaal met fluit (klas 5) en zang en een mooi verhaal van meester Peter.
Daarna zijn we de knollen gaan hollen, waarbij de hogere klassen, de lagere klassen hielpen. Een speciale kookgroep hield zich bezig met het maken van de pompoensoep voor de hele school.
Nadat we heel hard hadden gewerkt zijn we buiten gaan spelen. Daarna konden we per klas naar het vuur om de gemaakte pompoensoep te eten.
Terug in de klassen hebben we met de lantaarns aan, genoten van ons brood en de pannenstaart.
Hier een paar foto’s voor een indruk.


 
 
De kleuters hadden hun St. Maartenviering op dinsdag 10 november zodat ze er allemaal bij konden zijn. Zij mochten onder begeleiding van St. Maartenliederen op de bamboefluiten door klas 5 en zang van klas 4 en 6 met hun lantaarntjes lopen.

 

adventstuin kleuters

Op maandag 30 november lopen alle kleuters de adventstuin met hun eigen klas. Ze mogen hierbij om de beurt een lichtje ontbranden. Wilt u daarom rekening houden met de kleding in verband met brandveiligheid. Dus geen wijde (rokken, jurken) of synthetische kleding en de haren vast. 

adventstuin klas 1

Dit jaar zal de adventstuin van klas 1 niet op zondag 29 november met de ouders door kunnen gaan. In plaats daarvan zal klas 1 de adventstuin lopen op maandag 30 november in een samenzijn met de leerlingen van klas 2 t/m 6.
 

oproep dennengroen

De adventstijd komt er aan, de tijd waarin we adventskransen, de adventstuin en kerststukjes maken op school. Heeft u nog dennen- of coniferengroen of ander geschikt groen over, dan kunnen we dat goed gebruiken. U kunt het dan bij het brengen of halen in een zak bij de pilonnen neerzetten. Hartelijk dank!
 

Sint Nicolaas

We zijn erg verheugd dat Sinterklaas vrijdag 4 december onze school kan en mag bezoeken. Hij kan dit jaar geen Pieten meenemen tijdens zijn bezoek, maar gelukkig hebben we zesdeklassers bereid gevonden om Sint deze dag te assisteren.
Klas 1 t/m 6 zal de goedheiligman met z'n allen feestelijk onthalen in de gymzaal. Dit jaar helaas zonder aanwezigheid van de ouders, maar dat zal de pret niet drukken voor de kinderen! De kinderen worden op de normale tijd op het plein door de leerkrachten opgehaald om naar binnen te gaan. Vanuit de klas gaan ze dan naar de gymzaal.
De kleuters bezoeken de Sint met de 3 kleuterklassen samen als het programma van klas 1 t/m 6 afgelopen is.
 

Sinterklaasfeest bij de kleuters

Vrijdag 4 december is het zover, dan komt de goedheiligman op bezoek op onze school. Hij ontvangt de kleuters dan natuurlijk ook heel graag!
De Sint heeft de juffen al laten doorschemeren dat hij het verhaal de Sterrendaalders voor zal lezen. Elk jaar weer een mooi moment. Vervolgens krijgen de kinderen allemaal een heel speciaal cadeautje. Ook zal er een cadeau zijn voor de klas. Wat een feest om dit samen met elkaar te mogen vieren. 

In de weken voorafgaand aan dit feest, mogen de kinderen hun zelfgemaakte schoentje zetten in de klas en zullen er heerlijke baksels met de kinderen samen worden gebakken. Dit alles is nog een verrassing voor de kinderen.

We zijn al druk aan het knutselen, tekenen en schilderen. We hebben weer de mooiste liederen en verzen uitgekozen om met de kinderen het feest compleet te maken. Als aankleding in de klas houden we het rustig, maar sfeervol. Alles om de kinderen zo mooi mogelijke beelden mee te geven en te stimuleren tot nabootsing. 

De kleuters en de kleuterjuffen zijn weer klaar voor deze fijne tijd!
 

adventsvieringen en Kerstviering

Op maandag 30 november, 7 december en 14 december vinden de adventsvieringen voor klas 1 t/m 6 plaats in de gymzaal. Dit jaar enkel in een samenzijn met de klassen en leerkrachten. De kleuterklassen staan in de eigen klas stil bij de advent.

De kerstspelen kunnen dit jaar in verband met de corona maatregelen niet opgevoerd worden. Om de kinderen toch een kerstspel te kunnen geven, hebben we een alternatief gevonden: klas 6 zal het Klein Herdersspel opvoeren tijdens de 4e adventsviering/kerstviering op donderdag 17 december voor de hele school (zowel de kleuters als klas 1 t/m 5). Let op: op deze dag is de hele school om 13:15 uur vrij.
Op vrijdag 18 december is de school al gesloten voor de kerstvakantie.

Ondanks alles wat er dit jaar anders is, gaan we er een hele mooie tijd van maken!

MR stelt zich voor

De komende tijd zullen de MR-leden zich om de beurt aan u voorstellen. Deze week stelt ouderlid Frieda Steep zich voor. Zie de bijlage!
 

Extern bericht: advent familieviering Christengemeenschap

Zondag 29 november 16:00-17:15 uur


Met een knutsel, een verhaal en veel kleine lichtjes die de naderende duisternis verlichten, beginnen wij de weg naar het Kerstfeest voor te bereiden.

Voor nadere informatie en aanmelden bij Truus Geurts: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Zie de bijlagen.
Voor actuele informatie i.v.m. corona-virus: eindhoven.christengemeenschap.nl/gemeenteberichten 

de Christengemeenschap Eindhoven
 

--
VOORUITZICHT
Maandag 7 december tweede adventsviering 
--
---
Powered by AcyMailing
Bijlagen
201105_flyer_advent.pdf
201105_poster_klein_advent.pdf
20201103_introductie_mr_fb_steep.pdf