Weekbericht nr. 7, 28 nov- 12 dec

Printen
--
Nieuwsbrief n°7
01 juni 2020
Voorbeeld-nieuwsbrief-Janne-banner
--
AGENDA
Maandag 2 december adventstuin kleuters en klas 1a en 1b
Dinsdag 3 december spreekuur SMW-er 14:45-15:45 uur
Donderdag 5 december Sint Nicolaas viering 
--
Beste ouders, collega's en belangstellenden,
Hierbij de nieuwsbrief. Alle data en tijden van de komende activiteiten in december staan er in, dus lees alles goed door. Mooie decembertijd gewenst!
Nelleke van Meijl-Tielens
 

advent

- 1e advent viering: 2 december
De kleuters lopen in de ochtend de adventstuin onder begeleiding van de kleuterjuffen en klassenouders. Graag deze dag rekening houden met brandveilige kleding: broeken aan en graag de haren vast in een staart.

10:30 uur advent viering klas 1 t/m 6 (alleen de leerlingen en leerkrachten)

12:30 uur adventstuin klas 1a en 1b. De ouders van deze klassen zijn van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn. Ook hier graag rekening houden met de brandveiligheid van kleding en de haren vast i.v.m. de brandende kaarsen.

-2e advent viering: 9 december bij aanvang school. Verhaal en muziek in de zaal, ouders zijn van harte welkom.

-3e advent viering: 9 december bij aanvang school. Verhaal en muziek in de zaal, ouders zijn van harte welkom.

-4e advent viering/kerstviering: 19 december bij aanvang school. Verhaal en muziek in de zaal, ouders zijn van harte welkom.
 

Sinterklaas viering 5 december

5 december is de dag waar we allemaal op hebben gewacht,
wat brengt de Sint en zijn pieten ons dit jaar,
Wat lekkers, wat liefs  of een mooi gebaar.
Om 8:30 uur worden de Sint en pieten feestelijk onthaald op het voorplein,
Alle ouders en kinderen zijn dan ook van harte welkom om hier bij te zijn.
Een mooie stem en vrolijk gezang
zal de Sint wel kunnen waarderen, die beste man.
Vervolgens gaat het feest voor klas 1 t/m 6 verder in de zaal,
ook de ouders zijn hierbij uitgenodigd voor een warm onthaal.
Na het zien en horen van de kunsten van de klassen,
vervolgen de Sint en de pieten hun weg met grote passen. 
Op het podium ontmoeten de kleuters de Sint en zijn pieten,
zodat ze volop en rustig van hun aanwezigheid kunnen genieten.
De juffies zijn hier alleen bij dus dat is fijn,
want anders wordt het te vol, het podium is maar klein.
Na het bezoek aan de kleuters, geven wij de sint een warme hand,
want hij en zijn pieten vervolgen dan hun reis door de rest van het land.

Ouders dus van harte welkom om samen met de kinderen de Sint te onthalen om 8:30 uur. Ouders van kleuters wordt gevraagd hun eigen kind te begeleiden hierbij, kun je niet hiervoor aanwezig zijn, breng je kind dan even onder de hoede van de betreffende kleuterjuf.
 

kerstspelenDonderdag 12 december Paradijsspel 19:30 uur

Voor ouders en kinderen vanaf klas 3 t/m 6

Donderdag 19 december Kerstspel 17:00 uur en 19:30 uur
Voor ouders en kinderen vanaf oudste kleuters t/m klas 6

Donderdag 9 januari Driekoningenspel 19:30 uur
Voor ouders en kinderen vanaf klas 4 t/m 6

Alleen voor het kerstspel zijn gratis kaartjes nodig i.v.m. de verdeling over de 2 tijden. Hierbij geldt dat de voorstelling om 17:00 uur met name voor de kinderen t/m klas 2 is. De kaartjes zijn vanaf 12 december gratis af te halen bij de administratie.
 

modeshow klas 5

Aankomende vrijdag presenteert de vijfde klas "kleding", die zij afgelopen 5 weken hebben ontworpen a.d.h.v. verschillende culturen in een "modeshow".
Deze modeshow zal vrijdag 29 november plaatsvinden in de grote zaal van 12:30 tot 13:05.
De ouders van de klas zijn van harte uitgenodigd, ook andere belangstellenden zijn welkom!
Meester Marc
 

Avondmarkt 22 november was geweldig!

Het was heel gezellig tijdens de avondmarkt. Het was zogezegd gezellig druk. We hadden een recordaantal standjes: de aula stond vol met kinderspeelgoed, sieraden, schilderkunst, glaskunst, kleding en edelstenen. Het restaurant werd goed bezocht en bezoekers genoten van de lekkernijen en vooral ook van de herfst-thee (soort glühwein zonder alcohol). En de muziek… zingende oud-leerlingen, muziek van oud-leraren, gitaarmuziek van ouders: hartverwarmend. En lekker inkopen doen is ook prima gelukt. Voor de school heeft de avondmarkt €846,95 euro opgebracht. De leerlingenraad heeft een lijst opgesteld met wensen die wellicht te realiseren zijn van de opbrengst van de markt. Ze hebben er heel goed over nagedacht en een hele hoop buitenspeelgoed en buitenspeeltoestellen bedacht voor allerlei verschillende leeftijden. En vooral hebben de avondmarkt en de fijne sfeer weer tot meer verbinding tussen ouders geleid!

School heeft ons laten weten dat ze de opbrengst tot €3000,- aanvullen! René gaat met de leerlingenraad en Marije van der Park in overleg wat voor buitenspeelgoed en/of speeltoestellen ze kunnen gaan aanschaffen.


We willen alle standhouders, bakkers (van de lekkernijen in het restaurant) en harde werkers (bijvoorbeeld sjouwen met tafels en stoelen) bedanken voor hun inzet. En vooral willen we ook alle bezoekers bedanken.

Het was een gezellige en inspirerende avondmarkt!
Het avondmarkt-team: Myrthe, Geertje, Ruth, Jaap, Lisanne, en Mira
 

rolletjesdag

Op donderdag is het op school rolletjesdag en mogen de kinderen van klas 1 t/m 6 niet gemotoriseerde "rolletjes": skeelers, rolschaatsen, stepjes, meenemen om in de grote pauze mee te spelen. We maken jullie er op attent dat het meebrengen van speelmateriaal en gebruik er van volledig op eigen risico is. School kan niet aansprakelijk worden gesteld voor beschadiging, verlies of diefstal.
 

schoolplein en winnaar!

Wellicht hebben jullie het wel gezien; de pergola met het bestaande theater is verdwenen! Maar... er komt iets nieuws voor in de plaats! Een groep vanuit 'Samen voor Eindhoven' heeft hieraan hard gewerkt, evenals een paar dagen later tijdens de doe-dag een vijftal ouders en evenzoveel kinderen.

We werken aan een nieuw, mooi vormgegeven theater; ook te gebruiken als buitenlokaal! Het theater geeft dan, naast gebruik bij jaarfeesten en spelen, een mogelijkheid om ook lessen buiten te geven, heemkunde maar ook rekenen- taal- of andere lessen! 

We proberen om het nieuwe theater dit jaar af te hebben maar hiervoor zullen er nog heel wat stoeptegels en zand verplaatst moeten worden. Daarom is er op 14 december een doe-dag, je kunt makkelijk bijdragen door dan 4 of 5 uur van je tijd te geven aan school. We gaan samen werken aan het nieuwe theater en we zullen ook nog gaan planten. Geef je op! dan weten we wie we kunnen verwachten.

Kun je dan niet? Ook op 11 december kunnen we nog 10 sterke papa's of mama's gebruiken. Dan verplaatsen we, samen met een professional, de walnootboom vanuit de moestuin naar een andere plek. Start rond 9 uur.

Winnaar!
Op 22 november waren we aanwezig op de avondmarkt; veel mensen hebben toen geraden naar het aantal walnoten in de grote glazen pot. Het winnende aantal was 123 noten, en Rob van Rooij uit Nuenen zat met 120 noten het dichtstbij. Rob en Tim (hebben de boom zaterdag opgehaald, deze krijgt een mooie plek in hun tuin in Nuenen.

groene groet, het kernteam
 

--
VOORUITZICHT
Maandag 9 december 2e advent viering bij aanvang school
Dinsdag 10 december spreekuur SMW-er 14:45-15:45 uur
Donderdag 12 december Paradijsspel 19:30 uur
Zaterdag 14 december doe dag schoolplein
--
---
Powered by AcyMailing