Weekbericht nr. 25, 9-23 mei

Printen
--
Nieuwsbrief n°25
24 februari 2020
Voorbeeld-nieuwsbrief-Janne-banner
--
AGENDA
Donderdag 9 mei ouderavond klas 6 20:00 uur
Dinsdag 14 mei spreekuur SMW-er 14:45-15:45 uur
Donderdag 16 mei toneel klas 3
Vrijdag 17 mei toneel klas 3 
--

Beste ouders, collega's en belangstellenden,
Hierbij de nieuwsbrief. Alvast fijn weekend!
Nelleke van Meijl-Tielens
 

Ans Wiggers-Zuidam

In de vakantie hebben wij het droevige bericht ontvangen dat onze oud-collega Ans Wiggers-Zuidam vrijdag 26 april is overleden.
Zij was tot medio 2016 als kleuterjuf verbonden aan de Vrije School Brabant.
Zie de rouwkaart in de bijlage.
 

Gezonderwijs Plein: Tijd voor actie!

De eerste doe-dag beginnen we op het kleuterplein en is op 11 mei, we beginnen om 9:00 uur en gaan, met een pauze, door tot ca. 12:00 uur
De volgende dagen zijn gepland op zaterdag 25 mei van 10:00 - 15:00 en zaterdag 15 juni 10:00 -15:00. Voor koffie, thee, en lekkers zorgen wij. Als je werkhandschoenen of gereedschap hebt, fijn! En ook als je (denkt dat je) niet zo handig bent, iemand die koffie en thee zet en andere praktische taken doet op deze dagen is ook meer dan welkom!  
 
Op 11 mei (We zoeken nog zeker 5 ouders voor deze dag!!) gaan we aan de slag met:
Opschonen en Opruimen kleuterplein:
-Vegen
-Stenen uit bosjes
-Tegels eruit halen
-Uitlooprooster verwijderen
-Enkele stenen bij zandbak verwijderen 

Voor het kleuterplein zijn we op zoek naar ouders die het volgende op zich willen nemen (dit kan los van de doe-dagen gedaan worden):
-Opknappen zandbak, o.a. opnieuw verven
-Opknappen speelhuisje, stenen metselen en plankje(s) binnenzijde
-Verplaatsen schommel, liefst in komende vakantie?
-Amfit-theater/buitenlokaal geheel opnieuw bouwen o.a. van stoeptegels
-Oude palen schommel achterplein eruit halen
-Grondverzet; heuvels en zandbakken
-Straten maken; ophogen en opnieuw leggen pad, watergeul maken.
Nieuw groen, struiken e.d. gaan we na de zomervakantie pas aanplanten.
 
Aanmelden is makkelijk en kan door je naam in te vullen op de lijst op het (prik)bord op school of door je in digitaal in te schrijven (ook voor de andere dagen): https://forms.gle/SDfnJe6kVhSXpH9WA
 
Tot dan! 
Het kernteam Gezonderwijs Plein
 

Opvang en BSo tijdens pinkstervakantie

De school is gesloten vanaf donderdag 30 mei (Hemelvaart) t/m vrijdag 7 juni.
De gehele opvang (peuters/BSO/dagopvang) is op vrijdag 31 mei en de week daarop 3 juni t/m 7 juni, gewoon geopend op de normale tijden. De BSO is tevens op dinsdag én donderdag in de ochtend geopend. U kunt uw kind hiervoor aanmelden via KOVnet.

Donderdag 30 mei Hemelvaart, is de hele opvang wel gesloten.

Mocht uw kind niet komen, wilt u uw kind dan afmelden?
Voor BSO en dagopvang: u kunt het dagdeel ook ruilen naar een andere dag. Zie voor meer informatie de homepagina van KOVnet.nl

Kris Holtermans , Opvang Vrije School Brabant

Extern bericht: theatershow Interact Danstheater

Interact Dans Theater o.l.v. Jeanette-Maleander  speelt in juni in Het Klooster te Nuenen de meeslepende muzikale theatershow Elysium.

Theatershow Elysium gaat over het goede en het slechte dat in ieder mens schuilt. Over hoe het kwaad oorlogen in de hand werkt, onachtzaamheid vervuiling veroorzaakt. En ook over hoe vooroordeel leidt tot discriminatie en haat. Tijdens een wervelende show waarin onze band, koor, dansers en toneel spelers hun kwaliteiten laten zien, wordt echter langzamerhand ook duidelijk dat niet alles slecht is in deze wereld. Dat iedereen het in zich heeft ook goede dingen te doen. En daarin een grote eigen verantwoordelijkheid draagt. Om deze boodschap uit te dragen hoeft men geen grote wereldleider te zijn. Alle mensen van welke afkomst, godsdienst, huidskleur, geaardheid dan ook kunnen het verschil maken. Door vertrouwen, liefde, geduld, hoop te hebben, en houden, kunnen we de wereld  mooier maken. Dit verhaal gaat over mensen, over wat liefde kan doen. En door de eeuwen heen ook heeft gedaan. Het verhaal straalt ook vertrouwen uit en is daarmee ook een belofte naar de toekomst. Een belofte die alleen wij als mensen kunnen vervullen.
Jeanette-Maleander
Theatershow Elysium is te zien op 22, 23, 28, 29 en 30 juni in Het Klooster te Nuenen. Kaarten zijn verkrijgbaar via www.interactdanstheater.nl
 

De Ziel van Europa

De Ziel van Europa
Inleiding: De spirituele biografie van Europa

 
Het Studiecentrum voor Antroposofie en de ledengroep van de Antroposofische Vereniging in Eindhoven nodigen u van harte uit voor een voordracht met als hoofdthema Europa.   Na de pauze zullen we hierover met elkaar in gesprek gaan.          
            Datum: 13 mei 
            Plaats: Novalis College, Sterrenlaan 16, Eindhoven
            Tijd: 20.00-22.00 uur
            Toegang: € 5,-
In aanloop naar de driedaagse internationale conferentie “De Ziel van Europa” die
op 23-25 augustus 2019 in Brussel wordt gehouden geeft de initiatiefgroep deze avond een kleine voorproef op de conferentie.
 
Aanleiding voor deze conferentie was de vraag: kunnen wij op enige wijze voldoen aan de opdracht van Europa zoals Rudolf Steiner die zich voorstelde? We willen proberen vanuit deze achtergrond te kijken naar de actuele gebeurtenissen in Europa.
Bij de initiatiefnemers van de conferentie ontstond daaruit de dringende vraag: welke gedachten en gevoelens kunnen wij hierover ontwikkelen en wat kan iedereen daar persoonlijk aan bijdragen?
 
Susan van Kempen reikt ons voor de pauze een aantal motieven aan uit de spirituele biografie van Europa. Voor de geschiedenis tellen feiten, een biografie daarentegen drukt zich uit in eigen, karakteristieke gebaren. Hierin komt voor Europa zowel haar geestelijke oorsprong als haar opdracht in de mensheids-ontwikkeling tot uitdrukking. Door deze gebaren te leren kennen en te herkennen kunnen wij elk, op eigen wijze, aangemoedigd worden om aan deze opdracht een bijdrage te leveren.
Susan van Kempen is oud vrijeschoolleerkracht en een van de sprekers op de conferentie “Soul of Europe”.
 
Meer informatie over de conferentie Soul of Europe vindt u op soulofeurope2019.eu 
 

--
VOORUITZICHT
Dinsdag 21 mei spreekuur SMW-er 14:45-15:45 uur
Dinsdag 21 mei informatieochtend 9:00 uur
Donderdag 23 mei ouderavond klas 1 20:00 uur
 
--
---
Powered by AcyMailing
Bijlagen
nieuwsbrief_bibliotheek_mei_2019.pdf
mevr_zuidam_kaart.pdf