Weekbericht nr. 6, 27 sep-4 okt

Printen
--
Nieuwsbrief n°6
23 augustus 2019
Voorbeeld-nieuwsbrief-Janne-banner
--
AGENDA
Vrijdag 28 september St. Michaelsfeest
Maandag 1 oktober ouderavond klas 6 20:00 uur
Dinsdag 2 oktober spreekuur SMW-er 14:45-15:45 uur
Donderdag 4 oktober brigadierscursus ouders klas 3 19:30 uur
Donderdag 4 oktober ouderavond klas Mira, 19:30 inloop, 20:00 start
--Heb de moed om het allerbeste voor jezelf te willen, zonder de ander uit het oog te verliezen.
- Auteur onbekend


Beste ouders, collega's en belangstellenden,
Hierbij het weekbericht. Mooi Michaels-weekend!
Nelleke van Meijl-Tielens

ouderavond kleuterklas Mira

De eerder geannuleerde ouderavond voor de kleuterklas van juf Mira, wordt door haar vervangster Bechena Kusters waargenomen. De avond staat gepland op donderdag 4 oktober. Om 19:30 uur inloop met koffie en thee en ene klein knutselwerkje, 20:00-21:30 uur ouderavond.
Bechena Kusters
 

jaaragenda

In de bijlage nogmaals de jaaragenda. Er zijn een paar kleine wijzigingen/aanvullingen geweest. Graag dus deze versie hanteren.
Nelleke van Meijl-Tielens, administratie
 

lezing: koorts

In samenwerking met AntropoSana is voor donderdag 11 oktober 2018 tot stand gekomen een samenkomst met Peter Staal, antroposofisch huisarts met als hoofdthema KOORTS.

Wat is koorts? Wat betekent warmte? Waarom krijgen we, maar vooral onze kinderen koorts en is het nuttig? Wat kunnen we er aan doen? Is de oorzaak, de pijn of ervaring voor kinderen anders?

Deze bijeenkomst vindt plaats in de Vrije School Brabant en duurt van 20.00 tot 22.00 uur. Inloop met koffie en thee om 19.30 uur. Er is dan ook al een boekentafel aanwezig en zolang de voorraad strekt is een gratis exemplaar van Gezichtspunten “Koorts” verkrijgbaar.

De toegang tot deze avond bedraagt €5,- euro voor de leden van AntropoSana en €6,- euro voor niet leden.
Zowel voor de boekentafel als voor de entree is alleen betaling mogelijk met contant geld.

Henk Verboom en de dames van de Lezingengroep
 

Stadsbibliotheek: bieb familie festijn

Drie weken lang toffe activiteiten voor het hele gezin! Kom jij ook?
 
Tijdens het Familie Festijn is er van alles te doen in de bibliotheek in de Witte Dame. Je bent met het hele gezin uitgenodigd om de sfeer te komen proeven, deel te nemen aan activiteiten en je kind gratis lid te maken. Ook staat er een lekkere kopje koffie en glaasje ranja voor je klaar.
Via de basisschool heeft elk oudste kind een keycord met entreebewijs gekregen. Voor broertjes en/of zusjes kun je het gratis keycord in de bibliotheek (witte dame) zelf afhalen.
Zondag 7 oktober is er een speciale open dag voor kinderen. Dat is extra, extra veel plezier!
Voor meer informatie over de activiteiten zie de bijlage.
 

Extern bericht: kinderuniversiteit

Elk schooljaar organiseert de Kinderuniversiteit van Tilburg University een aantal colleges voor ALLE kinderen uit groep 6, 7 en 8 van de basisschool. Deze gratis kindercolleges op de campus van Tilburg University laten kinderen kennis maken met wetenschap. De hoogleraren zijn inspirerende docenten die alles over het collegeonderwerp af weten. Jaarlijks bezoeken honderden kinderen uit verschillende provincies deze colleges die zeer enthousiast worden ontvangen door zowel de kinderen, hun ouders/begeleiders, de scholen en niet in de laatste plaats door de hoogleraren zelf.

Het eerste college van schooljaar 2018-2019 staat gepland op woensdagmiddag 31 oktober (15.00-16.00u). Professor (milieu-economie en klimaatdeskundige) Reyer Gerlagh neemt de kinderen mee naar zijn onderzoeksgebied dat momenteel volop in de belangstelling staat. De titel van het college is: ‘Lekker warm?’.

Meer informatie over de Kinderuniversiteit en aanmelden voor een kindercollege: www.tilburguniversity.edu/kinderuniversiteit

We verheugen ons erop om uw kinderen bij de kindercolleges te mogen verwelkomen! Natuurlijk zijn ouders en begeleiders ook van harte welkom.

Overigens … 4 oktober organiseert Tilburg University Junior nog een andere activiteit:  Junior Night University vanaf 18.30u. Dit is een onderdeel van Night University,  hèt jaarlijkse campusfestival voor iedereen. Voor junioren van 9 t/m 12 jaar  is er een speciaal onderdeel: Junior Night University. Dit jaar staat Night University in het teken van Werelddierendag. Junioren kunnen tijdens dit festival ontdekken wat wetenschap is door te doen, te bewonderen en te ontdekken. Er zijn verschillende minilezingen, workshops en activiteiten. Meer informatie en aanmelden: https://juniorkennisbank.nl/…/09/10/junior-night- /
 

--
VOORUITZICHT
Dinsdag 9 oktober spreekuur SMW-er 14:45-15:45 uur
Woensdag 10 oktober studiedag Istia, kinderopvang gesloten

 
--
---
Powered by AcyMailing
Bijlagen
nieuwsbrief_bieb_schoolkrant_oktober_2018_def.docx
20180926jaaragenda_2018_2019_ouders.pdf