Weekbericht nr. 23, 8-15 maart

Printen
--
Nieuwsbrief n°23
25 februari 2020
Voorbeeld-nieuwsbrief-Janne-banner
--
AGENDA
Donderdag 8 maart ouderavond klas 5 20:00 uur
Vrijdag 9 maart doe-ochtend: vilten 9:00-12:00 uu
Dinsdag 13 maart spreekuur SMW-er 14:45-15:45 uur
Woensdag 14 maart open dag 9:00-12:00 uur
Woensdag 14 maart ouderavond kleuterklas Mira 19:30 uur
Vrijdag 16 maart en maandag 19 maart studiedagen, leerlingen vrij
--

Niets in deze wereld heeft zoveel macht als een idee waarvoor de tijd rijp is . -Victor Hugo, Frans schrijver 1802-1885Beste ouders, collega's en belangstellenden,
Een volle nieuwsbrief deze week met praktische berichten en veel activiteiten. Alvast een goed weekend.
Nelleke van Meijl-Tielens
 

Ouderavond kleuterklas Mira

De ouderavond van de kleuterklas van juf Mira wordt ingehaald op woensdag 14 maart.
Met om 19.30 uur werken aan de Palmpasenstok en koffie/thee met lekkers.
20.00 uur officiële gedeelte in de kring
Mira Spelbrink, kleuterjuf
 

Dreumesinloopochtend

Op vrijdag 23 maart is er een dreumesinloopochtend van 9:00-10:30 uur. Iedereen met een kind tussen de 0 en 3 jaar is van harte welkom op deze ochtend onder leiding van oud-kleuterjuf Tineke van Gelderen. Ook opa's, oma's, vriendinnen etc. zijn welkom. We verzoeken om als je van plan bent te komen, ook echt om 9:00 uur aanwezig te zijn.
Tineke van Gelderen
 

vrijwilliger bibliotheek

De schoolbibliotheek is op zoek naar een nieuwe vrijwilliger die op maandagochtend kan worden ingezet vanaf half april. De huidige vrijwilliger Ilonka, gaat verhuizen en zal er daarom mee gaan stoppen. Ilonka bedankt voor je inzet!
Ouders, opa's of oma's kunnen bij Elly Castelijns terecht voor meer informatie en aanmelden, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

In de bijlage de nieuwsbrief van de mediacoach van de bibliotheek Eindhoven.
 

De Lentemarkt

De werkmomenten voor de lentemarkt hebben door gebrek aan belangstelling geen doorgang meer op de woensdagavonden, maar WEL op de woensdagochtenden (14-3, 21-3, 28-3, 4-4, 11-4 en 18-4). Tevens wordt het thuiswerken zeer op prijs gesteld.

Kom even langs in het handwerklokaal of neem contact op met Bechena, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 
Bechena Kusters
 

doe-ochtend: vilten

De werkgroep in beweging organiseert op vrijdagochtend 9 maart van 9.00 tot 12.00 uur een “doe-ochtend”. In deze doe-ochtend gaan wij aan de slag met vilten (prik) onder leiding van twee ouders: Ieva Laurina en Marlijn van Hoeckel
Het thema is Pasen. Wij gaan paaseitjes, lammetjes (prik)vilten en allerlei anders moois.
Wees welkom deze ochtend!
Opgeven voor deze ochtend is noodzakelijk. Dit kan via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Kosten voor deze ochtend bedragen €5,-.
Hopelijk mogen we jullie 9 maart begroeten.
Nogmaals wees welkom!


De werkgroep in beweging, Adéle, Bechena en Lara


Met rectificatie en excuus, want het moet natuurlijk zijn Marlijn van Hoeckel!

lezing: help mijn kind is temperamentvol

School heeft Marcel de Leuw gevraagd om speciaal voor ouders een voordracht te houden over het thema: het temperament en hoe het kind met zijn eigen aard te helpen.

Marcel de Leuw is een voormalig vrijeschoolleerkracht, is docent aan de vrije pedagogische academie geweest en heeft vele jaren leiding gegeven aan de pedagogische sectie van het vrijeschoolonderwijs. Daarnaast is hij een begenadigd spreker die weet op eenvoudige wijze toegang te krijgen tot de antroposofische kijk op de ontwikkeling van kinderen.


Help! mijn kind is temperamentvol!
lezing door:
Marcel de Leuw
over de 4 temperamenten

Maandag 19 maart 2018
20.00 uur


Locatie: Vrije School Brabant
Entree: €5,-
 

cursusavond planetenkwaliteiten

Op 21 maart van 18:45 uur tot 21:00 uur is het tweede deel van de oudercursus over de planetenkwaliteiten door Joep van Dongen. Andere ouders (die niet al deelnemen aan de cursus) en belangstellenden zijn hiervoor ook van harte welkom. Het is wel nodig om je in te lezen over het onderwerp. De reader hiervoor is te verkrijgen via de administratie.
Ray Kusters
 

vooraankondiging lezing april

Op woensdagavond 18 april zal er een lezing plaats vinden door Jan Alfrink. De titel is nog onbekend, maar hoe dan ook, meer dan de moeite waard om deze avond al in je agenda vast te leggen. Jan Alfrink heeft op meerdere fronten zijn wijsheden op pedagogische en didactische gebieden weten te verzamelen, maar weet deze als geen ander de laatste jaren deze met verve over het voetlicht te brengen aan geïnteresseerde ouders.
Bechena Kusters
 

Extern bericht: symposium gezondmakend onderwijs

9e symposium

Gezondmakend onderwijs
Zaterdag 7 april 2018
Thema: Het hart beslist!

Werkplaats voor de wil-oproep voor de toekomst
9:15 uur inloop/koffie, thee; aanmeldingen werkgroepen
10:00 uur opening
ca. 16:30 uur afsluiting

Geert Groote College, Amsterdam
Kosten: €25,-
Voor meer informatie zie de bijlage.
 

kunstweken Novalis College

Op dit moment hebben de leerlingen van klas 7 en 8 op het Novalis College kunstweken. Deze kunstweken worden op 16 maart afgesloten met een tentoonstelling en voorstellingen. Belangstellende zijn welkom! Zie voor meer informatie de bijlage.
Anja Nabuurs, Novalis College
 

kies je sport

Kies je Sport is een programma dat jou de mogelijkheid geeft om kennis te maken met een sport en sport­aanbieder van jouw keuze. Zo kun je ontdekken welke sport het beste bij jou past en bij welke sportaanbieder je misschien wel lid wil worden.

Meedoen
Van 3 april t/m 3 juni 2018 bieden Eindhovense Sportaanbieders kennis­makingscursussen aan voor kinderen in het basisonderwijs. Het aanbod bestaat uit twee tot vier lessen in aaneen­gesloten weken op de locatie van de sportaanbieder. Alle cursussen staan op eindhovensport.nl/kiesjesport. Het programma Kies je Sport wordt elk voorjaar en najaar herhaald.

Inschrijven
Inschrijven voor een sport naar keuze kan via eindhovensport.nl/kiesjesport van 12 t/m 30 maart 2018. Ouders maken op de website een account aan, selecteren de activiteit en schrijven hun zoon/dochter in bij de activiteit naar keuze. De sportaanbieder ontvangt per e-mail een aanmelding met je gegevens.

Tips en spelregels:
Twijfel je of heb je vragen over het aanbod, neem dan contact op met de sportaanbieder of kijk op de website van de sportaanbieder.
Kijk goed wanneer de trainingen worden gegeven en of jij dan ook kunt komen. De sportaanbieder rekent op jouw aanwezigheid als je bent ingeschreven. Meld je dus alleen aan als je zeker kan komen.
Voor elke cursus zijn een bepaald aantal plaatsen beschikbaar. Zit de cursus vol en wil je toch graag kennis maken, neem dan contact op met de sportaanbieder. Bijna alle sportaanbieders bieden deze mogelijkheid.
Bij de cursus staat vermeld welke bijdrage wordt gevraagd. Betaal de bijdrage contant en met gepast geld tijdens de eerste les aan de trainer.
Online inschrijven kan tot 30 maart 2018.
 
Bij vragen over Kies je Sport kan je contact opnemen met Eva Sanders van Eindhoven Sport.
Telefoonnummer: 06-14747659
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Zie ook de bijlage.


 

--
VOORUITZICHT
Maandag 19 maart lezing Help, mijn kind is temperamentvol 20:00 uur
Dinsdag 20 maart spreekuur SMW-er 14:45-15:45 uur
Dinsdag 20 maart ouderavond klas 4 20:00 uur
Woensdag 21 maart oudercursus: planetenkwaliteiten 18:45 uur
Vrijdag 23 maart dreumesinloopochtend 9:00-10:30 uur
Vrijdag 23 maart Palmpasenviering
--
---
Powered by AcyMailing
Bijlagen
symposium_het_hart_beslist_.pdf
nieuwsbrief_bibliotheek_schoolkrant_maart_2018_def.pdf
flyer_kies_je_sport_webversie.pdf
kunstweken_2018_info_klas_7_en_8.pdf