Weekbericht nr. 4, 20-27 sep

Printen
--
Nieuwsbrief n°4
01 juni 2020
Voorbeeld-nieuwsbrief-Janne-banner
--
AGENDA
Maandag 25 september ouderavond klas 5 20:00 uur
Dinsdag 26 september ouderavond klas 3 20:00 uur
Woensdag 27 september dreumesinloopochtend 9:00-11:00 uur
Woensdag 27 september lezing: Michaël en onze eigen draken 20:00 uur
Vrijdag 29 september St. Michaëlsfeest
--Kleur is de verwondering van het licht- Marc van Halsendaele Vlaamsdichter, 1921-2006

Beste ouders, collega's en belangstellenden,
Een volle nieuwsbrief deze week. Lees hem goed door om van alles op de hoogte te zijn.
In de bijlage een verzoek van de Universiteit van Utrecht om mee te werken aan het onderzoek Gezinsrelaties na Scheiding’ (www.gezinsrelaties-na-scheiding.nl).
Fijne week!
Nelleke van Meijl-Tielens
 

staking 5 oktober

Zoals eerder kenbaar is gemaakt zullen alle leerkrachten op 5 oktober staken.
In de bijlage de motivatie van de leerkrachten om aan de staking deel te nemen.
De school is op die dag gesloten. Er wordt geen onderwijs gegeven.
Wel ben ik zelf aanwezig en is de administratie geopend.
Wanneer u opvang voor uw kind nodig heeft, dient u daar zelf zorg voor te dragen.
Mocht u daarbij een probleem ervaren dan verneem ik dat graag uiterlijk voor aanstaande maandag.
Ray Kusters
 

kinderopvang Donderdag 5 oktober

Op donderdag 5 oktober zal er geen onderwijs gegeven worden i.v.m. de staking.
De kinderopvang, de peutergroepen van de Rozenpoort en de BSO zijn die dag open op de tijden die u heeft afgenomen. We verzoeken u om kenbaar te maken of u kind wel of niet gebruik maakt van de opvang op deze dag.
Kris Holtermans, leidinggevende kinderopvang

veilig oversteken

Elke ochtend staan er twee mensen aan de weg in een fashionable outfit om jullie en jullie kinderen veilig naar de overkant te helpen. Zelfs als het weer zo is dat ons haar een bad hair day gaat krijgen staan we er. Het zou dan ook fijn zijn dat we daar niet voor niets staan. De weg en het oversteken is echt niet meer heel veilig door al het parkeren in en om de berm en bomen heen. Maar nu steken over de hele lengte van de weg fietsers al over en staan wij werkeloos toe te kijken. Natuurlijk snappen wij dat voor de kinderen het echt niet stoer is om bij de klaarover over te steken maar zouden jullie het nog eens onder de aandacht willen brengen dat wij daar niet voor niets staan. En als ouders goed voorbeeld doet volgen…..
Fijne dag de werkloze brigadiers
 

dreumesinloopochtend

Op woensdag 27 september vindt de eerste dreumesinloopochtend van dit jaar plaats. Alle ouders van kinderen in de leeftijd van 0-3 jaar zijn samen met hun kinderen welkom om te komen spelen en knutselen onder leiding van Tineke van Gelderen, oud kleuterjuf. Ook grootouders, buren of vrienden/vriendinnen met hun kinderen zijn van harte welkom. Het is een gezellig ochtend om wat verder kennis te maken met ons Spil-centrum.
 

BSO in de herfstvakantie

In de bijlage treft u het vakantie programma aan voor de herfstvakantie. 
De BSO is op dinsdag 17 en donderdag 19 oktober geopend van 8.30-17.30 uur, ook voor kinderen die niet tijdens schoolweken naar de BSO komen.
U kunt uw kind aanmelden bij Kris Holtermans.
Kris Holtermans, leidinggevende kinderopvang

Doorgeven BSO

Als u voor de lopende week BSO opvang heeft aangevraagd voor uw kind, dan dient u dit ook door te geven aan de kleuterleidster van uw kind.
De presentielijsten worden namelijk vrijdagochtend uitgeprint, voor BSO- en kleuterleidsters. Alle opvang die voor die komende week extra of middels ruiling is ingediend, moet u ook extra doorgeven aan de kleuterleidster. De kleuterleidsters brengen uw kind namelijk naar de BSO op de sluitingstijden van de kleuterklassen.
Bij voorbaat dank voor uw medewerking.
Kris Holtermans, Opvang Vrije School Brabant
 

Lezing

Michaël en onze eigen draken

Door Peter Evers, leerkracht aan de Vrije School te Venlo.

woensdagavond 27 september
20.00 tot 22.00 uur

Inloop met koffie en thee vanaf 19.30 uur
Kosten €5,- euro per persoon
Deze lezing heeft ook een interactief gedeelte.

Toelichting:
Jaarfeesten en zelfopvoeding
Na een inleiding over de Michaëlstijd in  het zonnejaar en onze beweging daarin, gaan we onze eigen 4 elementendraken onder ogen zien. We onderzoeken de kwaliteiten waarmee wij deze draken kunnen bestrijden. Ten slotte willen we met het vuur, warmte en licht brengen voor de komende donkere dagen.
De intentie is zelfopvoeding. Dit is een bewuste weg die individueel en persoonlijk is. De eigen waarachtigheid, inzet en intentie bepaalt de werkzaamheid voor de eigen geestelijke groei. De gezamenlijkheid voedt de schaal waarin het hogere kan indalen. Dit vraagt een juiste, integere houding als voorwaarde voor deelname.
Peter Evers

De avond om een herfsttransparant te maken op 4 oktober zit helaas al vol.

Werkgroep in beweging
 

Ouderkoor

Het is een tijdje stil geweest, maar na de zomervakantie zijn we weer begonnen en zingen (bijna) elke vrijdagochtend tussen 8.30 uur en 9.30 uur met een groepje ouders in de kleuteraula. We zingen canons en korte meerstemmige liedjes uit alle windstreken. We heten andere zing-grage ouders van harte welkom om een keer aan te sluiten (en als je het leuk vindt natuurlijk vaker te komen !).
Subira, Sanneke, Peer en Cecilia
 

Extern bericht: lezing: slapen

Antroposana organiseert een lezing door Jaap van de Weg over:


Slapen
Donderdag 5 oktober

Novalis College, Sterrenlaan 16, Eindhoven
Leden €5,- en niet-leden €7,50
Info: Henk Verboom 06-15054471 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.Alhoewel slapen een eerste levensbehoefte is, blijkt dit in de praktijk vaak gepaard te gaan met allerhande problemen. Jaap van de Weg zal met ons op reis gaan om ons meer inzicht te geven over essentiële gezichtspunten over de slaap:
Wat is slapen nu eigenlijk? Het is meer dan naar bed gaan, inslapen en wakker worden. Er gebeurt veel, je doet veel in de nacht.
Wat gebeurt er in je lichaam? En wat maak jij, jouw binnenkant, mee in de tijd dat je uit je lichaam bent? En door welke gebieden ga je heen en wat zou je mee terug kunnen nemen?
We kijken naar de fenomenen van de slaap, en naar wat voor problemen zich voor  kunnen doen, waardoor je niet inslaapt of doorslaapt, of niet goed wakker wordt. En naar wat je er mee kunt doen.
Jaap van de Weg vertelt uit zijn ervaring als arts, maar ook als slaper, zijn gezichtspunten. Hij zal de nacht-reis beschrijven, en de verschillende problemen met het slapen in een spiritueel licht zetten. Jaap van de Weg heeft inmiddels ook een aantal boeken op zijn naam staan.
 

--
VOORUITZICHT
Maandag 2 oktober ouderavond klas 6 20:00 uur
Woensdag 4 oktober herfsttransparant maken 20:00 uur (vol)
Donderdag 5 oktober i.v.m. staking geen lessen 
--
---
Powered by AcyMailing
Bijlagen
herfstprogrammabso2017.pdf
gezinsrelaties_na_scheiding_scholen.pdf
20170920brief_van_het_lerarencollege_staking.pdf