|
Til het op, keer het om en zet het neer.
Dan kijk je er heel anders tegenaan.- Van Kooten en de Bie
Beste ouders, collega's en belangstellenden,
Deze week bericht van de bibliotheek, oproepen van het ouderkoor en voor de Lentemarkt. Een praktisch bericht van de kinderopvang en aantal lezingen. Fijne week.
Nelleke van Meijl-Tielens
GRIEP
Helaas heeft de griep op school ook zijn intrede gedaan. Met name in de kleuterklassen slaat hij toe. Dat betekent passen en schuiven met de beschikbare krachten. Hierbij probeer ik altijd zoveel mogelijk continuïteit te realiseren. Dat wil zeggen zoveel mogelijk dezelfde, zo niet bekende gezichten voor de klas te zetten. Soms lukt dat niet of moet er zelfs gedurende de dag gewisseld worden. Pas als het echt niet meer lukt voeg ik klassen samen. Bijvoorbeeld aan het eind van de dag de oudste kleuters bij elkaar. Het probleem van vervangen doet zich in het gehele onderwijs voor. Gelukkig zijn we tot nu toe in staat geweest om geen kinderen naar huis te moeten laten gaan. Het kan dus zomaar zijn dat de kinderen plotseling een ander leerkracht krijgen dan die ze die dag verwacht hadden. Een hele opgave dus voor de leerlingen om zich te voegen, maar ook voor de leerkrachten. Deze laatsten moeten bijvoorbeeld schuiven, vaklessen opvangen, afspraken verzetten of er zijn terwijl ze geen verplichting hebben. U als ouder wordt zo regelmatig verrast. Daarom reken ik op uw begrip, want het lukt niet iedereen tijdig op de hoogte te stellen van de roosterwijzingen. Zelfs leerkrachten krijgen een minuut voor aanvang te horen iets anders te moeten doen. Bij deze ook een pluim voor het schoolteam dat samen voldoende weerstand biedt tegen de griep.
Ray Kusters
schoolbibliotheek
Het rooster van de bibliotheek ligt nu vast tot aan de zomervakantie. Noteer de betreffende data op uw eigen kalender zodat er weer volop geleend (en teruggebracht) kan worden (zie de bijlage).
Op dit moment zijn er vier vrijwilligers actief: Anneberthe Stolten, Tineke van Gelderen, Ilonka Trommelen en Frances Revell. Wij zijn heel erg blij met hun inzet. Drie ervan zijn oma van enkele leerlingen. Als u of wellicht nog meer grootouders willen helpen dan bent u ook zeker welkom.
U kunt de bibliotheekboeken altijd herkennen aan het nummer aan de bovenkant op de rug van de kaft. Dat is 064.
Onlangs trof ik enkele boeken van deze genummerde boeken aan in de verkoopkrat van de Kleine Bazaar. Ze hadden zich gezellig bij de andere boeken geschaard. Als u deze reizigers daartussen vindt dan is het fijn als u die bij de bieb zou willen inleveren. Zo blijft de bieb voldoende gevuld.
Veel (voor)leesplezier!
Elly Castelijns
ouderkoor
Elke vrijdagochtend tussen 8.30 uur en 9.30 uur zingt een groepje ouders in de kleuteraula. We zingen canons en korte meerstemmige liedjes uit alle windstreken. We heten andere zing-grage ouders van harte welkom om een keer aan te sluiten (en als je het leuk vindt natuurlijk vaker te komen !).
Subira, Sanneke, Peer en Cecilia
Lentemarkt 2018
Op zondag 22 april vindt er weer een grootse lentemarkt plaats.
Daar zullen jullie de komende tijd meer van horen.
Een van de activiteiten zal het rad van fortuin zijn.
Daar moeten heel wat cadeautjes voor gemaakt worden.
Wie helpt mee!
Dit kan zelfstandig thuis, maar ook gezamenlijk op school.
De woensdagochtenden 31 januari, 7,21,28 februari, 7, 14, 21, 28 maart, 4, 11 en 18 april van 8:30 tot 10:00 uur.
Maar ook op diezelfde woensdagavonden van 20.00 tot 21.30 uur.
Laten we in het handwerklokaal afspreken!
Graag tot dan. En niet vergeten vele handen maken het werk licht en veel mensen het werk gezellig. Zeg het voort, zeg het voort.
De lentemarktwerkgroep
aan- en afmelden opvang
U heeft nog één week de gelegenheid om uw kind op te geven voor vakantie BSO (13 en 15 februari) of extra opvang in de carnavalsvakantie.
Denkt u er aan uw kinderen af te melden indien zij niet naar de opvang komen?
U kunt gebruik maken van het gratis ruilen binnen één maand!
De studiedagen van school, op vrijdag 16 maart en maandag 19 maart is de opvang geopend (peuters en BSO ook) en kunt u uw kind(eren) opgeven voor opvang in de ochtend/middag.
Kris Holtermans, leidinggevende kinderopvang
Extern bericht: cursus fenomenologie
Vanwege grote belangstelling nogmaals:
Cursus Fenomenologie
door Paul van Dijk Dinsdagavond 3, 10 en 17 april 2018
Hoe vaak loop jij langs dezelfde plekken zonder echt te zien wat er te zien is?
En als je stil blijft staan, wat zie je dan, wat beleef je dan?
In deze cursus gaan we met actieve verwondering aan het werk, aan de hand van fenomenen uit de plantenwereld en de kunst.
We proberen open en alert waar te nemen, rijker te beleven. En vervolgens zo helder te beschouwen dat we iets van een “geheim” ontdekken.
De ervaringen worden ondersteund door verschillende bewegings- en tekenoefeningen.
Paul van Dijk is beeldend kunstenaar, docent fenomenologie en ontwerper van flowforms.
De methode van het fenomenologisch waarnemen speelt een grote rol in de antroposofische wetenschapsbeoefening. Dit gebeurt niet met een ontledende blik, maar met oog voor samenhang en beeldvorming.
Locatie: Kleuteraula van Vrije School Brabant, Nuenenseweg 6, 5631KB Eindhoven
Tijd: 19.00u ontvangst met koffie en thee,
Cursus : 19.30 tot 21.30
Kosten: € 45 voor de hele cursus
Minimaal aantal deelnemers: 15. Maximaal aantal deelnemers: 20 Opgave voor: 15 maart
Plaatsing in volgorde van aanmelding bij Annemiek Herremans Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Na aanmelding ontvang je verdere informatie over de wijze van betaling.
Accreditatie voor de NVKToag is aangevraagd.
Voor eventuele vragen : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.; 06- 44066722
zie ook de bijlage.
voor licht uit warmte
Voor licht uit warmte
H. Stolk (voorzitter expertgroep lichthinder)
15 februari 2018
Christengemeenschap Eindhoven
Dorpsstraat 122
5504 HL Veldhoven
Aanvang 19:30 uur
Vrijwillige bijdrage
Zie de bijlage.
Lezing: weet wat je eet
Lezing "Weet wat je eet" door René Groenen op donderdag 1 februari
20:00-22:00 uur
locatie: Novalis College
Er zijn recent twee bijzondere boeken verschenen , die een belangrijke visie geven op belangrijke deelfacetten van de voedselketen.
Dit betreft: De Bundel Barstens vol Leven onder redactie van Petra Essink en Paul Doesburg en het Boek : Menswaardige Voeding van Rudolf Steiner eind 2017 uitgegeven in de serie Werken en Voordrachten. Daarnaast heeft Wilma Jansen een reader geschreven: Levenskrachten -Vormkrachten onderzoeken ; een Nederlandse leeshulp en leidraad bij het studieboek van Dorian Schmidt. Zij heeft dit in nauw overleg met hem in deze handzame reader samengevat.
In het boek Menswaardige Voeding heeft Petra Essink ook het nawoord geschreven. Hier wordt een bijzondere relatie gelegd met de actualiteit van de kwaliteit van ons voedsel, tot en met de fipronil-eierencrisis.
Ik wil uit haar nawoord twee elementen uitlichten, waarin we worden aangesproken op iets dat van essentieel belang is op onze ontwikkeling naar mondige patiënt en mondige consument. Daarnaast komt een sociaal aspect aan de orde, waardoor ook nog een dynamisch aspect wordt toegevoegd.
De citaten:
"Er is nog een diepere reden waarom het belangrijk is, dat wij onze band met de natuur versterken. Daarmee dragen wij, behalve voor de levenskrachtenkwaliteit van onze voeding, ook zorg voor de laag van de levenskrachten van de aarde. En dit etherlichaam van de aarde is de laag waarin volgens Steiner Christus is teruggekomen op aarde." en
"Kortom : doe, wel of niet geïnspireerd door de inzichten van Rudolf Steiner, iets in de voedselketen. En doe dat met zoveel mogelijk bewustzijn. Door keer op keer ervaringen op te doen met voedingsmiddelen, in de tuin, in de keuken en in je mond (en de rest van je lichaam), en/of op meditatieve wijze, wordt iedereen in de loop van zijn leven in toenemende mate zijn eigen persoonlijke voedingsexpert. Door vervolgens ervaringen met elkaar te delen worden we samen steeds wijzer. En als je moe bent geworden van het doen en delen, dan zijn er altijd nog een heleboel boeiende voordrachten van Steiner die je kunt lezen.
Voor deze avond hebben wij ook de Biologisch-Dynamische boeren uit de omgeving gevraagd de avond op te luisteren met informatie van hun zijde. Het is in deze tijd in, om ons voedsel te betrekken uit de directe omgeving. Daar kunt u zich deze avond dan ook op oriënteren. Dit zijn De vuurvogel; De Genneper Hoeve en de Antonius Hoeve.
Wij zullen op deze avond een gevulde boekentafel verzorgen met een royaal aanbod van de hierboven aangehaalde boeken, die een verdieping geven aan het belang van de titel: WEET WAT JE EET ...........
Wij hopen u van ganser harte op donderdag 1 februari bij deze lezing van Antroposana te mogen begroeten en dat we met elkaar kunnen komen , tot een geïnspireerde avond en een belangrijke impuls voor de kwaliteit van ons toekomstige voedsel. Wij zouden het zeer appreciëren als u deze uitnodiging en tekst onder de aandacht van mensen uit uw netwerk zou willen brengen
Namens de plaatselijke afdeling Antroposana
Henk Verboom
Voor meer informatie zie de bijlage.
|
|